Vijesti

Rubeša se opet osramotio, Skupština kluba Guneviću smanjila nelegalnu plaću

SASTANAK JE TRAJAO 15 MINUTA

U manje od 15 minuta Skupština KK Zadar danas je potvrdila odluku o smanjenju plaće direktora Davida Gunjevića na najviši dopušteni bruto iznos od 14.750 kuna i izboru dvojice novih članova Nadzornog odbora Darija Kljaića i Arsena Travice.

Član Nadzornog odbora Enio Meštrović došao je na Skupštinu kako bi podnio ostavku na svoju dužnost i kao nasljednika predložio ekonomskog stručnjaka Zdenka Jukića. Javni bilježnik Damir Mišković objasnio mu je međutim kako ostavku nije moguće podnijeti na samoj Skupštini, a niti on može odrediti svog nasljednika, nego će o njemu ponovno glasati Skupština. Stoga je dogovoreno da ostavku podnese sutra u uredu javnog bilježnika, a novi kandidat može se uputiti na izbor redovnim putem.

Predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša predložio je da se s dnevnog reda skine odluka o smanjenju plaće direktora Gunjevića. Mišković je njegov prijedlog dao na glasanje, ali je on jednoglasno odbijen. Riječ je o tome da na Skupštini pravo glasa imaju samo vlasnici dionica koji su prijavili dolazak, i to u omjeru prema udjelu u ukupnom vlasništvu. Kako je jedini vlasnik koji je bio prisutan bio Grad Zadar, preko predsjednika Skupštine Luke Peranića, tako je on bio jedini koji ima pravo glasa.

– Smatram da dnevni red ne možemo mijenjati na sjednici i zato ostajem pri prijedlogu o smanjenju plaće, rekao je Peranić i podigao ruku glasujući „za”.
Treba napomenuti da je Grad Zadar kao vlasnik 79 posto dionica taj koji može samostalno donositi odluke. Sve da su i imali dionice i prijavili se za skupštinu kao vlasnici, Rubeša i ostali nazočni mogli bi glasati samo u promilima vlasništva, što znači da Peranića ne bi mogli preglasati.

– Društvo određuje maksimalnu bruto plaću s iznosom od najviše 14.750 kuna, a iznos plaće po navedenom ograničenju određuje Nadzorni odbor. Odluka stupa na snagu sa danom donošenja te se primjenjuje za prvi sljedeći mjesec, naveo je Peranić.

Enio Meštrović nakon sjednice je obrazložio odlazak iz Nadzornog odbora.

– Rekao sam na početku da je cilj postaviti transparentno poslovanje, rezultati revizije su pred vratima, izabrali smo dva nova člana i više nema straha od kvoruma. Povlačim se i svoje mjesto ostavljam struci, kako Nadzorni odbor više ne bi imao upletanja u sportski segment kluba te s njim komunicirao isključivo preko sportskog direktora. Zdenko Jukić može puno više dati na ovom mjestu, jer je on doktorand ekonomije a ja nazovi političar i kuhar, rekao je Meštrović.

Najavio je kako će na sjednici Gradskog vijeća sigurno biti još riječi o Gunjevićevoj plaći.

– Ovaj direktor nema ni zamjenika ni savjetnika ni pomoćnika, radi sve sam i zaslužuje plaću ne ovoliku, nego duplu!

Gunjević je nazočio Skupštini ali nije htio komentirati donesenu odluku.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button