Tehnologija

Samsung kupuje ekipu koja je napravila Siri

Vrlo brzo nakon što je Google objavio da njegovi novi Pixel telefoni dobivaju Google Assistantglasovnog pomoćnika, Samsung izdaje priopćenje u kojem kažu da kupuju Viv, “platformu iduće generacije umjetne inteligencije“, odnosno tvrtku Viv Labs koju je proizvodi.

Ako vam nije poznato, tvrtku Viv Labs su osnovali isti ljudi koji stoje iza Appleove Siritehnologije, a za svoju platformu kažu da “predstavlja pomoćnika koji je u stanju raditi sve“.

Samsung navodi da je ova akvizicija dio njegove vizije virtualnih osobnih pomoćnika koje će korisnicima donijeti otvoreni ekosustav temeljen na umjetnoj inteligenciji.

U priopćenju se kaže da će trojac osnivača Viv Labsa kojeg čine Dag Kittlaus, Adam Cheyer i Chris Brigham surađivati sa Samsungovom divizijom za mobilne komunikacije, no nastaviti će raditi nezavisno pod svojom sadašnjom upravom.

Naravno, ovo će samo djelomično biti točno, jer smo sigurni da će Samsung itekako kontrolirati što se radi, za koga i u kojim uređajima će se novi digitalni pomoćnici naći. 

CTO Samsungovog mobilnog poslovanja Injong Rhee jako hvali Viv, te kaže da za razliku od svih drugih servisa temeljenih na AI-u “omogućuje sofisticirano razumijevanje prirodnog jezika, donosi strojno učenje, te posjeduje strateško partnerstvo koje će doseći šire servise ekosustava”.

Injong Rhee kaže da bi se Viv na pametnim telefonima mogao naći u drugoj polovici 2017.godine, što znači da vjerojatno neće imati nikakve veze s misterioznim proizvodom Samsung Art PC Pulse koji će biti predstavljen 10. studenog ove godine, što nam je prvo palo na pamet kad smo počeli čitati Samsungovo priopćenje o najnovijoj akviziciji.





Related Articles

Back to top button