VijestiZadarZadne-Izdvojeno

JOSIP SAPUNAR SE SJETIO NOVIH DETALJA – USKOK-ovi istražitelji opet u prostorijama HAC-a radi ugovora iz 2005.

Foto: Hina
Foto: Hina

Istražitelji Uskoka opet se nalaze u prostorijama HAC-a, vijest je ovo koju su za ZDNews.hr potvrdile osobe vrlo bliske istrazi. Prema dostupnim informacijama, bivši član Uprave HAC-a, Josip Sapunar odlučio je dopuniti svoj iskaz.

Naknadno sjećanje Sapunara

Sapunar se navodno sjetio nekakvih novih pojedinosti koje nije izrekao pred USKOK-ovim istražiteljima prilikom svog prvog ispitivanja. Navodno se radi o ugovorima koji su potpisivani 2005. do 2010., pa su tako istražitelji još jednon posjetili prostorije HAC-a gdje se po tko zna koji put izuzela dokumentacija.

Podsjetimo, Josip Sapunar uhićen je 19. listopada 2013. pod sumnjom da je iz HAC-a izvukao 5 milijuna eura koji su završili na računima tvrtki Igora Premilovca. Kao i ostalim osumnjičenima, određen mu je jednomjesečni pritvor.

Ubrzo nakon toga uhićeni su bivši državni tajnici Milivoj Mikulić i Zdravko Livaković, kao i bivši predsjednik Hrvatskih cesta, Stjepko Boban, sve redom najbliži suradnici Božidara Kalmete. Među uhićenima su se našli i članovi Uprave Viadukta Ivan Berket, Damir Kezele i predsjednik Uprave Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić, koji je nakon dopune svog iskaza jučer pušten na slobodu.





Related Articles

Back to top button