Vijesti

Stoja Mučaji nije htjela nuditi jamčevinu: “Nisam kriva, neka me zatvore!”

stoja1Zadarska poreznica Stoja Mučaji ima 63 godine. Godinama je upozoravala na nezakonitosti i kriminal u Zadru i u Poreznoj upravi. Zbog toga je prije 14 godina jedva preživjela pokušaj ubojstva, a proteklih godinu dana našla se na meti Rena Sinovčića i njegovih medija jer je upozoravala da bi se istražni organi trebali pozabaviti predstečajnom nagodbom Voxa, ali i pretvorbom NK Zadra. Upravo je ona otkrila kako predstečajna nagodba Sinovčićeve tvrtke nije u skladu sa zakonom, a prošle godine je Ministarstvu financija uputila i primjedbe na 21 milijun kuna sumnjivih Zebićevih potraživanja, no nakon svega ona je završila zajedno s njim u Remetincu.

Nije nudila jamčevinu

Jutros smo razgovarali s njenom odvjetnicom po službenoj dužnosti Renatom Pejanović. Iako ju je trebao braniti jedan zadarski odvjetnik, Mučaji je kazala kako njoj odvjetnik ne treba, te je nakon jučerašnjeg ročišta ipak prihvatila odvjetnicu koju joj je dodijelio sud.

Pejanović je u razgovoru za Index kazala kako će podnijeti žalbu na odluku suda o pritvoru čim dobiju rješenje. “Mi smo iznenađeni odlukom o Mučaji, ona je bila ta koja je razotkrivala nezakonite radnje, dala je više naloga za pokretanje disciplinskih postupaka protiv poreznih službenika. Iznenađena je time što se sad događa. “, kaže nam Pejanović.

“Mučaji je uvjerena u svoju nevinosti i da će sve to brzo završiti. Jako se dobro drži, dosta je hladna, mirna. Jamčevinu nije željela ponuditi. Rekla je: Neka me zatvore”.”, otkriva nam odvjetnica.

I da je Mučaji ponudila jamčevinu, pitanje je bi li je sud pustio na slobodu, jer je svim osumnjičenima određen pritvor.

Uskok je sumnjiči da je pomagala Sinovčiću?!

Uskok sumnjiči Mučaji da je zajedno s drugim poreznicima u više navrata postupala suprotno zakonskim odredbama u namjeri da Sinovčićevom Voxu omogući i osigura neplaćanje dospjelog i ovršnog poreznog duga. Uskok tvrdi da su ona i drugi poreznici prolongirali naplatu duga, donosili rješenja o reprogramu duga iako za to nisu bili ispunjeni uvjeti čime je proračun oštećen za 2,7 milijuna kuna. Također, Mučaji i voditelj Ispostave Područnog ureda Zadar, na traženje Sinovčića u cilju sprječavanja ovrhe novčanih sredstava na njegovim računima, rješenje o ovrsi nisu poslali na provedbu Financijskoj agenciji, te su dogovarali daljnje odgode ovrhe, čime je proračun RH oštećen za najmanje 170.269,26 kuna, tvrdi Uskok.





Related Articles

Back to top button