KulturaZadarZadne-Izdvojeno

Zadarski izlasci nekad na Facebooku

bb‘Zadarski izasci nekad’ nova je grupa na društvenoj mreži Facebook koju je pokrenuo veliki zaljubljenik u Zadar, naš suradnik i prijatelj Nesho.

Kako stoji u opisu stranice riječ je  o grupi u kojoj sugrađani, prijatelji i gosti grada mogu dijeliti priče, fotografije, videa, anegdote iz novije povijesti izlazaka u Zadru.

.Izvucite svoja sjećanja na mjesta i zbivanja o kojima se danas malo zna i govori, kao i mjesta koja možda i danas postoje ali u novome ruhu. Pričajte o tim godinama i “đirevima” koji su tad bili glavni. Nikako nemojte stavljati postove iz današnjice i izlaske iz Q-a, Hitc-a, Maraschina,… i sl. i nikako ne postajte nešto što bi moglo nauditi nekome, narušiti mu ugled iliga prikazati u nedoličnom svjetlu. Možda i vaši roditelji imaju slika ? Od “Krumpir bašte”, “Bezistana”, plesnjaka na ex-“Partizanu”, mjesta kao “Maxi bar Pinija”, “Night bar Barbara”, “Night bar Kolovare”, “Kompas”, “Mocca”, “Stock”, “Rea”, “Basket”, “Đina”, “Stella”, “Pero”, “Yachting”, “Evergreen”, “Fourplay”, “Max”, “Aqua”, “Saturnus”, “Bastion”, Leut”, “Gumi bar” (kod Sv Dominika u prizemlju zgrade novog Kazališta lutaka), maškara i plesova po restoranima i hotelima (hotel “Zagreb”, “Kolovare”,…), svirki i plesnjaka na terasama “Adriane”, “Novog Parka”, “Pinije”, večeri u “Centralu”, ex “Bašti”, ex Studentskom klubu, ex “Omladinskom” (DHM), bunkerima, na Kapetanskom, po tadašnjim mjesnim zajednicama (Poluotok, Brodarica, Jazine,…)… Također, dobrodošli su i postovi s koncerata i svirki, ljetnih projekcija i predstava… Dakle, sve vezano za izlaske i druženja Zadranki i Zadrana i posjetitelja grada, napisao je Nesho.

Zavirite





Related Articles

Back to top button