VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Josipu Sapunaru određen jednomjesečni istražni zatvor!

Foto: Hina
Foto: Hina

Jednomjesečni istažni zatvor određen je Josipu Sapunaru na Županijskom sudu zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Josip Sapunar, bivši financijski direktor HAC-a, nakon što je jutros tri sata iznosio obranu pred tužiteljstvom, oko 17 sati doveden je na zagrebački Županijski sud. USKOK je tražio i da mu se odredi zatvrtor zbog opasnostio zbog ponavljanja djela, no taj prijedlog je sud odbio obzirom da Sapunar više nije zaposlen u HAC-u.

Podsjetimo, Sapunar je doveden jutros na ispitivanje u DORH, a službeno je uhićen u subotu malo prije 22 sata nakon što se u pratnji svojih odvjetnika Veljka Miljevića i Gordana Pregleja sam javio u policijski USKOK (PNUSKOK) zbog afere HGK-HAC.

Naime, u trenutku kada je PNUSKOK ponovo pokazao interes za njega, Sapunar je bio u Dublinu, gdje mu je supruga bila na seminaru. Kada je čuo da ga policija traži, odlučio se vratiti prije predviđenog vremena te doznao da je osumnjičen za pranje novca. Konkretnije, za izvlačenje oko pet milijuna eura iz HAC-a putem češke tvrtke Remorker Internacional, koju je s još nekoliko osoba osnovao Igor Premilovac. Premilovac je jedan od osumnjičenika u aferi HGK, a istražujući nestanak 32 milijuna iz HGK, istražitelji su otkrili i da je još najmanje 70 milijuna kuna na sličan način izvučeno iz HAC-a te uplaćeno na račune Remorker Internacionala.

Taj su novac tamo uplaćivale, kako se sumnja, građevinske tvrtke, kooperanti HAC-a, poput Vijadukta, Zagorje Tehnobetona, Strabaga i Osijek Koteksa, a osoba koja je po istražiteljima za sve to znala bio je upravo Sapunar.

 





Related Articles

Back to top button