KulturaZadar

Alen Liverić iz riječkog HNK prelazi u zadarsko kazalište

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Riječki glumac Alen Liverić prelazi iz HNK Ivan pl. Zajc Rijeka u zadarsko kazalište. Službeno je to za Zadarski list potvrdio Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar.

– Sljedeće godine ćemo angažirati Alena Liverića koji odlazi iz Rijeke. Jednostavno, moramo imati muškoga glumca u ansamblu, rekao je Švorinić.
U zadarskom ansamblu koje nije prešao broj od troje članova, odlaskom Mirka Šatalića koji je s Jasnom Ančić bio temeljac ansambla, posljednje tri godine bile su dvije glumice: Jasna Ančić i Žana Bumber.
Riječanin Alen Liverić, zadarskih korijene prije nekoliko godina imao je želju prijeći u zadarsko kazalište. Ove godine mu je ona uslišana. Radi se o 48-godišnjem glumcu koji je pored kazališnog angažman u matičnoj kući, široj javnosti poznatiji po filmskim ulogama i naročito televizijskim serijama. Ostvario je niz zapaženih uloga za koje je bio i nagrađivan.

Ipak u prvoj od dvije sezonske premijere zadarskog kazališta igrat će samo zadarske glumice. Dom Bernarde Albe, drama o pet kćeri koje majka drži zatvorene u kući, napisao je Federico Garcia Lorca.
Predstavu će režirati Dražen Ferenčina, a uz Jasnu Ančić i Žanu Bumber, HNK Zadar angažirao je prvi put Tihanu Lazović, zadarsku glumicu koja radi u Zagrebu kao i Paola Slavica, te Anicu Kovačević i Helenu Kalinić.

Sezona u zadarskom HNK, koje obilježava 70 godina postojanja, tradicionalno se otvara 20. listopada.





Related Articles

Back to top button