112IzdvojenoZadar

EKSKLUZIVNO: Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić priznala da je uzela mito

Akcija PNUSKOK-a, u kojoj su jučer uhićeni predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, državna tajnica Ministarstva uprave i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, zahvatila je i dio Zadarske županije.

– Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je javnosti i medijima glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Među uhićenima je i 37-godišnja načelnica Općine Gračac Nataša Turbić. Ona se, između ostaloga, na zahtjev ŽO HDZ-a Zadarske županije i Božidara Kalmete osobno nalazi na listi kandodata koju je zadaraki HDZ prošlog tjedna uputio vrhu stranke u Zagrebu.  

 Edugo nakon uhićenja, portal ZADAR News objavio je tajni dokument s ispitivanja Turbić u USKOK-u gdje je ista priznala uzimanje mita. Turbić je, kao što smo objavili na ispitivanju kazala kako mito nije tražila, ali ga je uzela nakon što joj je ponuđeno. 

U akciji je dosad uhićeno 13 osoba.


Related Articles

Back to top button