Zadar

EKSKLUZIVNO Reno Sinovčić upravo je osuđen na Općinskom sudu u Zadru radi klevete i vrijeđanja Suzane Bandić


Kako ekskluzivno doznaje ZDNews.hr Reno Sinovčić proglašen je krivim i nepravomoćnom presudom osuđen za kaznena djela klevete i uvrede. Za svako djelo sutkinja Općinskog suda u Zadru, Sandra Radanović, mu je po privatnoj tužbi novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić, odmjerila kaznu od po 40 dnevnih dohodaka, odnosno jedinstvenu kaznu od 60 dnevnih dohodaka. Po pravomoćnosti presude Sinovčić u državni proračun mora uplatiti iznos od 11,5 tisuća kuna zajedno i sudske troškove.

Novinarka Suzana Bandić protiv Sinovčića je podnijela privatnu tužbu nakon što je on 23. siječnja 2014. godine u svom, sada već ugaslom tjedniku Zadarski Regional, objavio intervju pod naslovom “Reno Sinovčić: Kroz stan Suzane Bandić prođe više policajaca nego na kolodvoru, a govore da je prljavo unutra”. U tužbi koju je sastavio zadarski odvjetnik Milan Petričić, novinarka je navela kako ju je Sinovčić na prizeman i primitivan način uvrijedio i oklevetao jer je pisala o predstečajnoj nagodbi njegove tvrtke VOX d.o.o. Novinarka je iznijela sumnju u zakonitost predstečajne nagodbe u kojoj se Sinovčiću oprašta čak 70 posto duga i povezala ga s tadašnjim pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom. Utuženi članak objavljen je dan nakon sudskog ročišta na Trgovačkom sudu u Zadru koji je novinarka popratila, a potom je objavljen i na internetskom portalu VOX-a, gdje je na naslovnici stajao čak 233 dana što je presedan u novinarstvu općenito.

Suzana Bandić (Foto: Facebook)
Suzana Bandić (Foto: Facebook)

Deset mjeseci od objave članka novinarke Suzane Bandić USKOK je otvorio istragu protiv Sinovčića i još sedam osoba zbog sumnje, među ostalim, i u nezakonitost predstečajne nagodbe, odnosno dokumentacije temeljem koje je odobrena, a potom je podigao i optužnicu koja je zbog žalbe Sinovčićeva odvjetnika još uvijek nepravomoćna. USKOK Sinovčiću I sedmorici suosumnjičenika na teret stavlja malverzacije teške čak 120 milijuna kuna.

Naknadu štete prouzročene objavljenim člankom novinarka će pred Općinskim sudom u Zadru potraživati u privatnoj parnici.

Reno Sinovčić nedavno je na Općinskom sudu u Zadru osuđen za još dva kaznena djela klevete, a od sredine ožujka ove godine on je I službeno kažnjavana osoba budući da mu je jedna presuda zbog klevete potvrđena na višem sudu, odnosno pravomoćna. Protiv njega se na istom sudu vodi još nekoliko desetaka sudskih postupaka za isto kazneno djelo.


Foto: Zadarski list
Related Articles

Komentari

  1. Nemojte se zanositi, gospođo Bandić, moćni su krakovi hobotnice koja obavija Zadar. Nemojte se čuditi ako ovo smeće dobije po žalbi uvjetnu kaznu, a Vi otkaz! E, da je one stare milicije jedno mjesec dana! Ovome bi prebili bubrege i ne bi mu više nikad na pamet palo krasti državu, lagati ljude, klevetati i varati. Smrad ljudski!

Leave a Reply

Back to top button