112IzdvojenoZadar

Gori na Pagu, kod Benkovca i na još dva mjesta, olujna bura i mrak otežavaju gašenje

U Zadarskoj županiji u večernjim satima subote izbila su čak četiri požara, koji se brzo šire potpomognuti olujnom burom koja puše na tom području.

Zbog jednog od požara zatvorena je i državna cesta DC27 između Karina Donjeg i Benkovca. Kako doznajemo iz Javne vatrogasne postaje grada Zadra, na terenu su sve raspoložive snage.

‘Jaka bura i mrak otežavaju nam posao, no ono što je još gore jest da je istovremeno izbilo nekoliko požara u županiji. Tako gori i kod mjesta Košljun na otoku Pagu te na području Sikova, koje se nalazi u općini Sveti Filip i Jakov. Zbog svih tih požara razbacane su nam sve snage, pred nama je teška noć’, kazao je Jutarnjem jedan od vodećih ljudi vatrogasne postaje iz Zadra.

Kako nam je javio čitatelj gori Benkovačko selo, a poseban problem predstavljaju zaostale granate i bombe iz Domovinskog rata. ‘Požar je baš velik, može se vidjeti i sa udaljenosti od 10-15 kilometara’, kazao je čitatelj.

Iz HAK-a javljaju kako je u 22:33 zbog požara zatvorena i državna cesta DC106 na otoku Pagu na predjelu ceste od vidikovca prema mjestu Košljun.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close