ZadarZadne-Izdvojeno

Ingrid: Predsjednica će morati Ustavnom sudu objašnjavati šalu, a oni imaju veliki smisao za humor!

Foto: ZNet
Foto: ZNet

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavu o preuzimanju izvršnih ovlasti odmah po povratku sa službenog posjeta u Kini, koju je objavila na svom facebook profilu, nazvala je šalom, ironičnim odgovorom na prethodne izjave ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Podsjetimo, nakon što je Ostojić kazao da predsjednica tranzit izbjeglica s lakoćom može dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji, ona je na facebook zidu napisala “Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav”.

Iz dalekog Hong Konga, hrvatskoj javnosti i struci koju je zgrozila svojim autokratskim namjerama, poručila je kako je bila neozbiljna. No, čini se kako predsjednici humor nije jača strana, obzirom da se na njen loš pokušaj omalovažavanja aktualne vlasti nitko nije nasmijao.

Štoviše, Ingrid Antičević Marinović joj je javno, preko facebook profila, poručila kako stvari stoje u uređenoj pravnoj dravi.

„Po članku 105 Ustava RH, predsjednik RH odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti. Postupak takve odgovornosti može pokrenuti Sabor, a odluku o odgovornosti donosi Ustavni sud.
Neka Predsjednica tamo objašnjava da se šalila, vjerojatno bi ih uvjerila, jer i oni imaju veliki smisao za humor“.





Related Articles

Back to top button