VijestiZadar

Kalmeta prvi svjedok na novom suđenju Sanaderu

Bivši visoki HDZ-ovi dužnosnici Božidar Kalmeta i Bianca Mataković bit će prvi svjedici koji će biti ispitani na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi medija.

Suđenje za izvlačenje višemilijunskih iznosa iz državnih tvrtki i ustanova preko marketinške agencije Fimi medije nastavljeno je u utorak čitanjem dokumentacije, a nastavak je zakazan za 28. lipnja kada kao prvi od 220 svjedoka na sud trebali doći Kalmeta i Mataković.

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Sanader te ostali okrivljeni odbacili su u ponedjeljak na početku ponovljenog suđenja krivnju za izvlačenje višemilijunskih iznosa iz državnih tvrtki i ustanova.

Nakon čitanja optužnice kojom Uskok tereti Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka, Branku Pavošević, Nevenku Jurak, HDZ i Fimi mediju za izvlačenje preko 70 milijuna kuna, zamjenica ravnateljice Uskoka Željka Mostečak rekla je da će optužba dokazati krivnju.

Suđenje je krenulo iz početka pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda pošto je Vrhovni sud lani srušio nepravomoćnu presudu kojom je Sanader bio osuđen na devet godina zatvora i povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Vina Biograd


Oznake
Vina Biograd

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close