ZadarZadne-Izdvojeno

POGLEDAJTE VIDEO Marko Pupić Bakrač tvrdi: “Od Petra Špike smo dobili poruku kako će se meni Kalmeta i HDZ osobno osvetiti nakon izbora!”

aml
Akcija Mladih Zadar; Foto: ZDNews.hr

Kandidat za gradonačelnika Marko Pupić Bakrač i prvim s liste Ante Rubeša iz Akcije Mladih na današnjoj konferenciji za medije su istaknuli kako su u posljednje vrijeme žrtve mnoštva provokacija i prijetnji. Istaknuli su kako im se konstantno prijeti. šire laži po komntarima na lokalnim portalima, a zbog prijetnji je od političke bitke, kako su rekli, odustala i njihova kandidatkinja za župana.

– Naša kandidatkinja za županicu je odustala zbog prijetnji gubitka posla i straha za osobnu egzistenciju. U medijima su pisali da sam ja taj kandidat, ali to je kriva informacija. Za kandidatkinju smo imali potreban broj potpisa, ali na žalost, izlazimo bez kandidata, kazao je Rubeša ističući kako je žena tražila anonimnost.

Marko Pupić Bakrač rekao je kako nema člana familije, prijatelja i niti jednog čovjeka s njihove liste nad kojim nisu vršeni pritisci i mobing.

– To uglavnom rade osobe poput Željka Šoše i Željka Lončara i takvih sličnih. Od Petra Špike dobili smo poruku kako će se Božidar Kalmeta i HDZ osvetitri meni poslije izbora. Ako je to način da se nad nekim vrši osveta, mi smo spremni na to i znat ćemo kako odgovoriti. To je samo jedan dokaz da je HDZ organizacija koja radi na principu prijetnji i osveta, kazao je Pupić Bakrač.

Rubeša se dotakao i prljave kampanje u kojima ga se putem komentara na lokalnim portalima optužuje kako je pretukao Ivu Dunatov i Mariju Pletikosu, ravnateljicu Doma sv. Frane.

– Prijavili smo policiji i pokrenuli privatnu tužbu kako bi se doznalo tko piše takve laži. Kada doznamo njihova imena pokrenut ćemo tužbu i tražiti novčanu odštetu koju ćemo uplatiti Domu sv. Frane, kazao je Rubeša dodajući kako je ispod takvih komentara pisalo glasajte za Kalmetu te se prema tome može zaključiti tko to piše.

Konferenciju su održali ispred prostorija Mjesnog odbora Brodarica, a istaknuli su i kako odluka aktualnog gradonačelnika Vrančića, prema kojoj je dopustio korištenje prostorija u predizborne svrhe, nezakonita te su najavili da će ga prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu. Na kraju konferencije Akciju mladih je podržao i Vice Profaca.





Related Articles

Back to top button