ZadarZadne-Izdvojeno

Mještani Vinjerca osmrtnicom obilježili zatvaranje pošte


Mještani Vinjerca u podvelebitskom kraju, njih 30-ak, pokušali su u četvrtak ujutro blokadom ceste spriječiti dva kombija Hrvatske pošte da odvezu inventar iz mjesnog poštanskog ureda koji je 2. svibnja zatvorio svoja vrata.

Ljuti mještani, koji su nakon sto godina duge tradicije ostali bez pošte u svom mjestu jer je vinjerački ured s brojem 23247 uprava proglasila neisplativim, potpisivali su peticiju i slali otvorena pisma na sve moguće adrese, no uzalud. Poštanski ured kojem je gravitiralo 103 obitelji u srijedu je zauvijek zatvoren, a jučer je iz njega iznesen i inventar.

– Vinjerac im je nerentabilan. Pitam gospodu iz Hrvatske pošte koliko su isplativi uredi na otocima gdje ima 30 ljudi ili drugdje po Hrvatskoj gdje je manje prometa nego u Vinjercu? Uostalom, ne može se sve gledati kroz profit, pogotovo u mjestu koje živi od turizma.

Gdje će turist sada promijeniti valutu ili kupiti razglednice- pita Boris Magaš, potpredsjednik mjesnog odbora ovog podvelebitskog mjesta dodajući kako je zatvaranje pošte mogu protumačiti jedino kao nastavak degradacije kvalitete života mještana Vinjerca. Iako iz uprave Hrvatske pošte tvrde kako su prije odluke o zatvaranju ureda proveli “detaljno praćenje navika korisnika” i kako mještanima ovaj potez neće prouzročiti probleme, u Vinjercu kažu kako to nije istina. Najbliža pošta sad će im biti u Posedarju.


– Autobusne linije su nam nikakve, gore smo povezani nego najizoliraniji otok. To znači da će stariji ljudi, a ovdje je stanovništvo mahom takvo, sada morati pješačiti do Posedarja. Zamislite čovjeka od 70 godina kako pješači po suncu pet kilometara kako bi podigao svoju mirovinu. O tome nitko ne vodi računa. Još nam jedino crkvu nisu zatvorili- kaže Magaš, nezadovoljan pasivnim stavom Općine Posedarje koja, kaže, nije ni probala spasiti poštanski ured u Vinjercu.
Related Articles

Komentari

 1. You’re so awesome! I don’t suppose I have read through something like that before. So great to discover another person with some genuine thoughts on this issue. Really.. many thanks for starting this up. This website is one thing that is required on the internet, someone with a little originality!

 2. Pingback: Google
 3. Pingback: Puppies near me
 4. Pingback: Credit Sweep scam
 5. Pingback: dinh cu canada
 6. Pingback: hat macca
 7. Pingback: amazon products
 8. Pingback: greengo
 9. Pingback: Gerüstbau
 10. Pingback: ebay
 11. Pingback: capath.vn
 12. Pingback: sweetiehouse.vn
 13. Pingback: Magic Mush Rooms
 14. Pingback: hard sex
 15. Pingback: thc vape juice
 16. Pingback: saç ekimi
 17. Pingback: Fish scale coke
 18. Pingback: Postgraduate kenya
 19. Pingback: brazzers
 20. Pingback: SEA VOYAGES
 21. Pingback: toronto bitcoin
 22. Pingback: 우리카지노
 23. Pingback: 퍼스트카지노
 24. Pingback: Buy Jungle boys
 25. Pingback: PSYCHEDELICS
 26. Pingback: 샌즈카지노
 27. Pingback: 메리트카지노
 28. Pingback: avant consulting
 29. Pingback: Glucophage
 30. Pingback: Lisa Ann Porn
 31. Pingback: nytimes
 32. Pingback: norwaytoday
 33. Pingback: cphpost
 34. Pingback: gayhub
 35. Pingback: helsinkitimes
 36. Pingback: cumming dildo
 37. Pingback: lube for intimacy
 38. Pingback: icelandreview
 39. Pingback: thesouthafrican
 40. Pingback: mature porn
 41. Pingback: 코인카지노
 42. Pingback: sex video

Leave a Reply

Back to top button