Zaštita privatnosti

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA ČITATELJA ZADAR NEWS-a

Centar za istraživačko novinarstvo Zadar pruža zaštitu privatnosti i osobnih podataka svih svojih ispitanika odnosno korisnika pa tako i donatora. Osobne podatke donatora štitimo uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka. Svi naši zaposlenici ili zaposlenici naših ugovornih partnera potpisali su Izjave o povjerljivosti te su dužni sve informacije za koje saznaju tijekom obavljanja svojih redovnih poslovnih aktivnosti čuvati kao strogo povjerljive.

Prilikom uplate donacije obrađuju se samo nužni, osnovni podaci o kupcima / vama kao korisnicima i donatorima, a sve kako bi ispunili naše obveze koje su propisane važećim propisima Republike Hrvatske.

Našeg službenika za zaštitu podataka možete dobiti na zastitapodataka@zadarnews.hr ili poštom na adresu Put Nina 85, 23000 Zadar “n/r službenika za zaštitu podataka”.

Dužni smo vas obavijestiti kako dolazi i do prijenosa (dijeljenja) vaših osobnih podataka sa Monri WSPay i to podataka kao što su vaše ime i prezime, e-mail, telefon, adresa, mjesto življenja i poštanski broj, država u kojoj živite, vrsta kartice, broj kartice, vrijeme trajanja kartice, te CVV kod kartice .

Monri WSPay se smatra izvršiteljem obrade podataka u odnosu na Centar za istraživačko novinarstvo Zadar, a vaši podaci se dijele s Monri WSPay-om radi provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica, sve na temelju potpisanog ugovora između navedenih strana.

Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate smatraju se strogo povjerljivim podacima.

Centar za istraživačko novinarstvo Zadar ne dozvoljava i naložila je Monri WSPay priužatelju usluga da vaše osobne podatke ne obrađuje niti smije koristi u druge svrhe osim onih koje su određene u ugovoru o obradi i dijeljenju podataka te temeljnom ugovoru uzmeđu Monri WSPay i Centar za istraživačko novinarstvo Zadar.

Monri WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih i nužnih tehničkih, organizacijskih te sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom. Monri WSPay s obzirom na način pružanja usluga i djelatnost za koju je registriran mora redovno održavati sve sigurnosne, tehničke i druge mjere u skladu sa najnovijim dostignućima struke te standardima struke. U sigurnosne i tehničke mjere Monri WSPay mora implemntirati i one koje će jamčiti da neće doći do prijenosa podataka u treće zemlje koje ispitanicima ne mogu pružati jednake standarde zaštite privatntosti i osobnih podataka kao države članice EU, posebice SAD.

NAČIN ZAŠTITE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju način na koji prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala www.zadarnews.hr.

Usluge koje su javno dostupne krajnjim korisnicima ponekad sadrže linkove na usluge drugih tvrtki ili poslovnih subjekata. Te tvrtke ili poslovni subjekti imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, pa je potrebno znati da će informacije koje na taj način dajete biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti kako biste znali kako će se upotrebljavati vaši podaci.

Centar za istraživačko novinarstvo Zadar kao izdavača portala ZADAR News predano će čuvati informacije o vama i vašoj obitelji. ZADAR News poduzima sve dostupne alate i mjere kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Jasno je i kako u današnje vrijeme niti jedna usluga ne može biti potpuno sigurna, pa ako imate razloga misliti da su vaši osobni podaci izloženi riziku, primjerice ako je netko mogao saznati vaše osobne podatke, odmah nam se javite na zastitapodataka@zadarnews.hr.

Službeni Voditelj obrade podataka je društvo Centar za istraživačko novinarstvo Zadar, Put Nina 85, 23000 Zadar. Ispitanik je osoba čije osobne podatke obrađuje Voditelj obrade, a za lakše razumijevanje dalje u tekstu, ovisno o vrsti obrade, koriste se pojmovi korisnik/donator/ispitanik.

Back to top button