112Zadne-Izdvojeno

Privlaka: 65-godišnjakinji s vrata istrgnuo zlatni lančić i pobjegao

U protekla 24 sata, na području PU zadarske, evidentirani su zlouporaba položaja ili ovlaštenja, sedam teških krađa i pet krađa. Evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško a pet lakše ozlijeđeno.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici I Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Zagreba, kojeg se sumnjiči da je u noći sa subote na nedjelju u Vrsima provalio u prodavaonicu iz koje je otuđio cigarete i piće u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

51-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden Istražnom sucu županijskog suda u Zadru.

Zlouporaba položaja ili ovlaštenja

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje zaposlenika Službe za prostorno uređenje županije zadarske u dobi od 49, 59 i 61 godina zbog sumnje da su počinili zlouporabu položaja ili ovlaštenja.i 41-godišnjim vlasnikom građevinskog poduzeća kojeg se sumnjiči na poticanje na opisano kazneno djelo.

Njih se sumnjiči da su prilikom izdavanja građevinskih dozvola za stambene zgrade u Zadru pogodovali investitoru i suprotno zakonskim odredbama omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola.

Protiv svih navedenih podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Drska krađa

Jučer u večernjim satima u Privlaci, nepoznati je počinitelj 65-godišnjoj ženi istrgnuo s vrata i otuđio zlatni lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Teška krađa

Jučer u večernjim satima u Sv. Filipu i Jakovu, nepoznati je počinitelj provalio u apartmane 28-godišnjeg slovenskog državljanina i 61-godišnje češke državljanke te otuđio novac i zlatninu u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.





Related Articles

Back to top button