IzdvojenoZadar

“Pročelnik Darko Kasap je pod stresom radi slučaja Živka Šarića pa je pobjegao na godišnji odmor”

Pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo, u čijem uredu se izdaju građevinske dozvole, Darko Kasap, pobjegao je ovih dana radi stresa na godišnji odmor kako novinarima ne bi dao uvid u građevinsk dozvolu i popratnu dokumentaciju vezanu za izdavanje sporne građevinske dozvole iz 2011. godine na parceli Živka Šarića. Tada je gradončelnik Zadra bio Zvonimir Vrančić, a pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo današnji zamjenik Darka Kasapa, Matko Segarić.

Podsjetimo, prema dokumentima koji su dostupni ZADAR Newsu, na tadašnjoj parceli koja je bila u vlasništvu Živka Šarića odobrena je građevinska dozvola za izgradnju Poliklinike iako je Šarić u trenutku izdavanja građevinske dozvole bio formalno – pravni vlasnik sporne parcele.

Grad i pročelnik ne daju novinarima dokumente na uvid

Iako smo Gradu Zadru, gradonačelniku Branku Dukiću i Darku Kasapu uputili više pisanih i protokoliranih zahtjeva da nam se omogući uvid u građevinsku dozvolu i popratne dokumente iz 2011. godine, do zaključka ovog članka nismo dobili uvid u sporne dokumente.

Tek nešto iza 14 sati javio nam se Matko Segarić kazavši kako je pročelnikov ured zaprimio naš zahtjev i kako će nam sutra biti omogućen uvid u neke od dokumenata. Neke, prema Segariću, koje nam smiju pokazati.

Kasap pobjegao na godišnji

– Imat ćete uvid u dio dokumentacije kako propisuje zakon, u jedan dio vjerojatno nećete imati pravo uvida – kazao nam je Segarić, ali nije odgovorio zašto javnost ne bi mogla imati pravo na uvid u zabranjenu dokumentaciju.
– Ne mogu vam o tome govoriti – kazao nam je Segarić.

Nakon nekoliko poziva gradskoj upravi, iz samo Kasapovog ureda dobili smo informaciju kako je “cijela priča oko Živka Šarića prouzročila veliki stres gospodinu Kasapu koji je radi istoga morao pobjeći na godišnji odmor”.
<

Related Articles

Komentari

Leave a Reply

Back to top button
Close
Close