ZadarZadne-Izdvojeno

PUHOVSKI: Pravno, Kalmeta ne mora odstupiti, moralno – apsolutno!

zarko_puhovskiPodignuta je optužnica protiv Božidara Kalmete. Iako zadarski gradonačenik ne razmišlja o povlačenju filozof i politički analitičar Žarko Puhovski drži da se dobrom starom “nevin sam dok mi se ne dokaže krivnja” funkcionari vlasti ne bi trebali razbacivati.

U Hrvatskoj političari protiv kojih se podižu optužnice najnormalnije nastavljaju obavljati svoje dužnosti, kako gledate na tu praksu?

-Prakse u Europi su različite kada je u pitanju davanje ostavke političara prilikom podizanja optužnice.  Kod nas nije zakonski određeno, ali po mome sudu bilo bi moralno da se takva osoba povuče ili jednostavno makne s funkcije vlasti. Policija, odvjetništvo i sud našli su sumnju i zato je optužnica i podignuta, pa smatram da funkcionari koji se ne žele povući ne prihvaćaju rad spomenutih državnih tijela, a samim time ne obavljaju svoj posao korektno! Dakle, pravno Kalmeta ne mora dati ostavku, ali moralno bi trebao.

Hoće li ova afera imati posljedice za HDZ na predstojećim izborima?

-Mislim da optužnica protiv Kalmete neće naštetiti HDZ-u na izborima, jer građani se drže one „svi su oni lopovi, pa bolje da je naš lopov nego njihov“

Spekulira se da će Karamarko biti nositelj liste u 9.izbornoj jedinici, mislite li da to ima veze s postupkom protiv Kalmete u vezi malverzacija u Hrvatskim autocestama? 

-Ja osobno smatram, a preostaje nam pričekati, da će Kalmeta biti nositelj liste u 9. izbornoj jedinici i da mu Zadrani neće zamjeriti optužnicu.





Related Articles

Back to top button