112IzdvojenoZadar

REAGIRALA I POLICIJA – Danijela Vukoša: “Gradska vlast mora osuditi ustaštvo i fašizam”

Nakon što je ZADAR News prije dva dana objavio video sa zadarskog groblja Belafuža koje je osvanulo išarani ustaškim, nacistički, i grafitima koji u sebi imaju elemente govora mržnje, reagirala je i zadarska policija. Od njih smo dobili dopis u kojemu piše kako se poduzimaju mjere i radnje kako bi se počinitelj pronašao.

“Poštovani,

Vezano za uništenje i oštećenje na gradskom groblju Belafuža, ispisivanjem neprimjerenih grafita, policijski službenici  provode sve potrebite mjere i radnje kako bi se otkrio počinitelj. Isto tako su o svemu obavijestili nadležne službe radi uklanjanja neprimjerenih grafita.

S poštovanjem,

PU zadarska”, stoji u dopisu zadarske policije. 

Gradska vijećnica SDP-a, Danijela Vukoša problem vidi u blagoj reakciji sustava u borbi protiv isticanja ustaških, fašističkih i ostalih oblika govora mržnje. Kazala je i kako rješenje vidi u iskrenoj društvenoj osudi ovih pojava, ali i uvođenju građanskog odgoja u škole.

“Potpuno poremećen sustav vrijednosti koji  desetljećima barem tolerira ovakve poruke mržnje.

Sadržaj poruka je uvijek isti: veličanje ustaštva, kukasti križevi, ustaško slovo U, poziv na ubojstvo Srba. Proteklih godina pisači ovakvih poruka su zapravo navikli da ne postoji politička volja da ih se osudi kao što su i građani nažalost navikli živjeti pored takvih poruka. S druge strane komunalne gradske službe, policija, pravosuđe ne rade svoj posao.
 
Riješenje ovog problema vidim u iskrenoj društvenoj osudi od strane gradske vlasti i uvođenje građanskog odgoja (kućni odgoj je očito zakazao) kao dijela modernog obrazovnog sustava u kojem će se jasno osuditi fašističke zločine i NDH”, kazala je za ZADAR News Vukoša.

Jedan komentar

  1. Mir svima vama. Ja ću početi s predstavljanjem, ja sam Marija Ana, ja sam medicinska sestra u Zagrebu u Hrvatskoj. Prije nekoliko mjeseci sam bio prevaren kad sam tražio kredit, ali jednog dana sam vidio opipljivo svjedočenje gđe Vladimir Franka. koji je pouzdan zajam zajmodavac i vrijedan personel koji daje kredit na 2% kamatne stope. Prijavio sam se za 60000 eura i dobio sam željeni iznos kredita preko banke do banke za manje od dva tjedna. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma u bilo kojem iznosu, savjetovat ću vam da kontaktirate njezinu tvrtku putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
    i obećavam vam da nikada nećete zažaliti što hvala na vašem vremenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Related Articles

Close
Close