VijestiZadarZadne-Izdvojeno

SAPUNAR OPET TERETI KALMETU ‘Dobili posao zbog Ive Sanadera i Božidara Kalmete’

Foto: Hina
Foto: Hina
Prskala i Lovrinčevića tereti se da su pogodovali Skladgradnji da dobije posao gradnje odmorišta na autocesti prema Pločama.

Josip Sapunar i Jurica Prskalo, dvojica bivših direktora u HAC-u, a sadašnji suosumnjičenici u aferi Remorker sreli su se jučer na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je Sapunar svjedočio u nastavku suđenja Prskalu i Mariju Lovrinčeviću. Tereti ih se da su 2008. pogodovali Skladgradnji jer su joj omogućili gradnju odmorišta na autocesti prema Pločama. Prema optužnici HAC je oštećen za 58,5 milijuna kuna.

Sapunar je kazao da on ne zna kako je Skladgradnja dobila spomenuti posao.

Odgovarajući na pitanja tužiteljice, Sapunar je kazao i da uprava HAC-a nije imala formalne ingerencije na izbor podizvođača, no dodao je da mu je poznato da su angažiranje Skladgradnje tražili neki političari.

– To su bili tadašnji premijer Ivo Sanader i ministar prometa Božidar Kalmeta. To su mi rekli sami izvođači, ali i Kalmeta. Naime, on je od mene osobno, ali i od Prskala i Lovrinčevića, što sam čuo, tražio da se Skladgradnja uvede u veće poslove jer od tako male tvrtke nije mogla postati glavni izvođač – kazao je Sapunar.

Dodao je da je Skladgradnja najviše poslova za HAC obavljala u vrijeme dok su tamo radili optuženici, a njih su dvojica prigovorila istinitosti Sapunarova iskaza.





Related Articles

Back to top button