IzdvojenoZadar

SDP traži ostavku Branka Dukića zbog financijskog fijaska koncerta Rite Ore

Zbog troškova organizacije koncerta Rite Ore u Zadru Gradska organizacija SDP-a traži ostavku gradonačelnika Branka Dukića.

– Zbog minusa od milijun kuna nakon koncerta Rite Ore mnogi bi tražili ostavku Marija Paleke (op. a. direktora Turističke zajednice Grada Zadra). Ali, kako Mario Paleka na to mjesto nije ni došao kao najbolji kandidat, već kao najbolji gradonačelnikov prijatelj, ostavku bi ovaj put trebao podnijeti Palekin frend, stoji u današnjoj objavi SDP-a na službenoj Facebook stranici.

Gradski vijećnik Daniel Radeta, koji nakon odlaska Antuna Novoselovića s Irenom Dragić vodi zadarsku podružnicu oporbene stranke, smatra da bi ostavku trebala podnijeti obojica.

– Nakon janjca na rivi, fluorescentnih golubova na Kalelargi i pande na Forumu, koncert Rite Ore došao je kao kruna na još jednu bezidejnu, nesadržajnu i organizacijski katastrofalnu turističku sezonu u našem gradu. Ovdje se definitivno treba postaviti i pitanje odgovornosti gradonačelnika Branka Dukića jer je on taj koji je po stranačkom ključu kadrovirao svog najboljeg prijatelja na mjesto direktora TZ-a koji očito nije dovoljno kompetentan i stručan, istaknuo je Radeta.

Podsjetimo, u petak se na Višnjiku okupilo oko 5 i pol tisuća ljudi, od čega je velik broj posjetitelja u dvoranu ušao s besplatnim ulaznicama. Direktor Sportskog centra Višnjik Denis Karlović već je ranije potvrdio kako prihod od prodaje neće pokriti troškove organizacije koncerta koji se procjenjuju na oko tri milijuna kuna, od čega je polovica otpala za jedva jednosatni angažman britanske pjevačice. Na koncertu nije bilo ni većih sponzorskih oznaka niti navale na šankove, stoga je upitno kako će se ta razlika namiriti. I dok iz Turističke zajednice ističu vrijednost promocije koju je koncert Rite Ore donio Zadru i Hrvatskoj, javnost čeka točne brojke. Prema najavi iz gradske tvrtke na čija je leđa pao teret organizacije u kratkom vremenu, one će biti poznate sljedeći tjedan.





Related Articles

Back to top button