ZadarZadne-Izdvojeno

Smrad i smeće iz Jazina šire se i po društvenim mrežama

jazine_n_1372061263Društvenim mrežama sinoć su se počele širiti fotografije lučice Jazine u kojoj se nakon uređenja može vidjeti masa smeća koje je nanijelo more, a prema komentarima građana, smrad iz lučice preko dana je neizdrživ. Priča je započeta na Facebook grupi “Stop devastaciji Zadra”, a ubrzo su slike podijelili brojni građani. Mnogi se pitaju, kako to da je na uređenje potrošeno 8,5 milijuna kuna, a smrad i smeće su ostali te su čak i gori.

Za projekt je odgovorna Županijska lučka uprava koja je bila nositelj investicije uređenja uvale Jazine i provoditelj natječaja, ali komentar ove pojave od ravnatelja Marinka Slavića nismo uspjeli dobiti jer je spustio slušalicu nakon što smo ga upitali o problemu, a na kasnije pozive nije se javljao. Prema svemu sudeći, Lučka uprava smeće i smrad u lučici kojom gospodare ne vidi kao problem.

U Gradskoj upravi kazali su nam kako oni nisu direktno odgovorni, jer je nositelj radova bila Lučka uprava, no kako će pokušati vidjeti o čemu se radi i riješiti problem.

– Nije se dirala fekalna kanalizacija dok su izvođeni radovi i ne znam zbog čega se pojavljuju ti neugodni mirisi, nazvat ćemo Odvodnju koja upravlja sustavom, a s Lučkom upravom ćemo uspostaviti režim čišćenja. Nismo odgovorni, ali kao Grad moramo brinuti i o tome, kazali su nam u Gradskoj upravi.

Neugodni mirisi iz Jazina širili su se i prije uređenja, no kako ističu građani, nakon uređenja je smrad intenzivniji, a iako je i prije bilo smeća, nije ga bilo u ovolikim količinama i manje se moglo primijetiti.





Related Articles

Back to top button