IzdvojenoKulturaZadar

Sramotna ‘reforma’ Jose Nekića: Djeca se iz škole vratila bez udžbenika

Učenici osnovne škole Šimuna Kožičića Benje jučer su se kući vratili s praznim torbama. Udžbenici koji su ih trebali dočekati u školi nisu im predani jer ih nije bilo. Negdje u birokraciji je zapelo, ali je činjenica da je zapelo na onima na kojima nije smjelo zapeti – na djeci.

– Dijete mi se doma vratilo uplakano jer su im profesori rekli da, pazite ovo, još nisu stigle knjige. Njima su govorili da su im roditelji trebali reći da neće biti knjiga jer je, kao, ravnatelj na web stranicama škole objavio vijest da knjiga još neko vrijeme neće biti – govori nam jedan od ogorčenih roditelja.

Ravnatelj Ažić prebacuje krivnju na Marka Marina, bliskog prijatelja pročelnika Jose Nekića. Tvrdi da udžbenici stižu sutra.

Kako bi provjerili o čemu se zapravo radi nazvali smo novog ravnatelja gore spomenute škole, Dražena Adžića koji nam je potvrdio kako knjige kasne.

– Istina je da sam naslijedio spomenute probleme i nisam mogao na njih utjecati. Trebalo bi pitati bivšeg ravnatelja Marka Marina, koji je sada u mirovini, zašto su neki natječaji poništavani i zašto djeca danas sjede u klupama bez knjiga. Problem  će roblem biti riješen kroz nekoliko dana, točnike djeca će u srijedu imati knjige – kazao nam je Adžić koji je još u lipnju imenovan novim ravnateljem.

’Sve je to maslo Jose Nekića, u školstvu se ništa ne može bez njega’

– Sve vam je to maslo Jose Nekića, on pročelnik za odgoj i školstvo i u njegovom mandatu niti jedan ravnatelj nije mogao dobiti posao bez da on to odobri. To je javna tajna. Tako je bilo i s ravnateljem Markom Marinom koji je bio intimus Jose Nekića, pa su zajedno zafrkali ne samo taj natječaj, već i mnoge druge stvari – kazao je izvor dobro upućen u školske prilike za ZADAR News.

– Činjenica je da djeca idu u školu bez knjiga i da za to nitko ne odgovara, a zna se da su glavni krivci za ovu sramotu HDZ i njihovi trgovački partneri s Josom Nekićem kao takozvanim “ministrom obrazovanja” na čelu. Tužno je to sve i jadno. Danas mi dijete ide u školu bez torbe, jer nositi torbu bez knjiga nema nikakvog smisla – kazala nam je jedna od majki čije dijete nije dobilo knjige.

Kako bi čuli Nekićevu i Marinovu priču, pokušali smo ih kontaktirati, ali do zaključka ovog članka nismo uspjeli doći do njih.

Related Articles

Komentari

    1. Kao da su u Jasenicama čuli za libre, “Ne tebaju” libri u životu. Potonja dvojica misle da stvari funkcioniraju kao u njihovom dixilandu…

  1. Bolje bi bilo da zastavnik kaže zašto na dan hrvatskih branitelja kso predsjednik go hdz nije došao položiti vijenac na groblje

  2. Tko nam gradom upravlja nije ni čudo što nema knjiga. O marinu i nekicu je sve receno

    1. Nije još sve rečeno o Nekiću, ima toga puno, ali izaći će na vidjelo. Neki novinari u Zagrebu već raspolažu s opširnom dokumentacijom.

  3. Netko je spomenuo Jasenice, pustite to časno selo na miru, svako selo ima svoj isprdak.

  4. Kalmetin isprdak i špija, polako ali sigurno se razotkriva njegova nečasna prošlost. Zastavniče ” tko pod drugim jamu kopa sam u nju upadne ” (stara narodna). Ni sam dragi Bog nezna što si to za Kalmetu napravio kad te je toliko sramotno uzdigo u stranci i gradu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close