ZadarZadne-Izdvojeno

USKORO VIDEO UHIĆENJA PROSVJEDNIKA – Jajima obasuli na zadarsku vijećnicu, dvojica uhićenih

uhicenProsvjed građana nezadovoljnih gradskom vlašću kulminirao je bacanjem jaja na gradsku vijećnicu i privođenjem dvojice dvadesetogodišnjaka.
Građani Zadra, njih stotinjak, među kojima su bili mahom stanari Galićevih zgrada, ali i drugi nezadovoljnici, okupili su se na Branimirovoj obali. Razvijeni su transparenti i uz mnoštvo buke koju su proizvodili brojnim zviždaljkama, trubama i sličnim rekvizitima te su uzvikivane parole poput „Vrančiću odlazi” i „Bando lopovska, nema oprosta”.

Povorka je krenula preko mosta do Narodnog trga. Na transparentima su bile brojne poruke, a jedna od glavnih bila je „Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost”. Uz to nosili su i manje transparente s natpisima „Bajiću, Zadar je spreman”, „Vrančiću čega se bojiš”, „Tko su naši vijećnici” i druge. Na ulazu u Gradsku vijećnicu postavili su i žičanu ogradu.

– Želimo pokazati da Grad, gradonačelnik i sve institucije ove države ne rade svoj posao. Na žalost ovo je jedini način da mi dođemo do svojih prava, a to nije naša, nego njihova sramota. Ovo nije zbog puta. Zahvaljujem svima koji su se odazvali, a nemaju veze s putem. Oni koji se nisu odazvali, a imaju problem s gradom i u budućnosti mogu računati na našu podršku, kazao je Kristijan Kotlar, jedan od organizatora prosvjeda.

Za bačena jaja Kotlar je rekao da su simbol otpora te da im je žao što ih bacaju na zgradu Gradske vijećnice, no kako je rekao „ljudi koji sjede unutra zaslužuju ne samo jaja, nego i neke druge stvari”.

– Državne institucije ne rade svoj posao i želimo na ovaj način iskazati nezadovoljstvo. Dosta je bilo priča po kafićima, unutar kućnih zidova. Treba izaći van, reći jasno da smo nezadovoljni tim kako funkcionira vlast, kazao nam je jedan građanin.

Svoje nezadovoljstvo iskazali su i prema odluci gradonačelnika da se zemljište za gradnju puta iznajmi na šest mjeseci te su istaknuli kako to ne žele i da je vlast ili nesposobna, štiti mafiju ili su sami mafijaši. Osim stanara Galićevih zgrada među prosvjednicima su se mogli vidjeti i predstavnici manjih stranaka, koje nisu u Gradskom vijeću, no nisu se posebno isticali.

Pokušali smo dobiti i komentar od gradonačelnika Zvonimira Vrančića te smo ušli u Gradsku vijećnicu, ali nam je gradonačelnik preko glasnogovornice Ivane Dadić poručio kako nema ništa za reći.





Related Articles

Back to top button