ZadarZadne-Izdvojeno

“Vir bez podjela laže i obmanjuje”

Kristijan Kapović, Foto: Zadarski list
Kristijan Kapović, Foto: Zadarski list
U potpunosti se demantiraju iznesene tvrdenje koje su iznjeli bivši djelatnici općinskog komunalnog poduzeća „Vir održavanje“ a vezano na tobožnje privatne radove za načelnika i donačelnika Općine Vir te njegove vjećnike, a sve na teret i štetu Općine i njezinih komunalnih društava.

Na navedenoj konferenciji, bivši djelatnici su iznjeli optužbe da su, među ostalim, morali urediti živicu čistiti okućnicu načelnika Kapovića i te da su brali masline. Takve konstatacije su notorne laži. Naime, načelnik Općine Vir posjeduje zgradu u kojoj se nalazi i njegov lokal „Vagabundo“. Navedena zgrada se nalazi u starom, gusto izgrađenom djelu otoka Vira i nema okućnicu niti živicu! Nadalje, načelnik Kapović, iako je za svog mandata podjelio preko 20 000 sadnica maslina i ostalog bilja nema nikakve maslinike koje su navodno brali ti djelatnici čime se samo uviđa glupost navedenih neistina. S druge strane, optužbe na račun pokojnog donačelnika Bašića su ispod svakog nivoa i pomalo degutantne te ne zavrijeđuju komentar s obzirom da se napada osoba koja nije više među nama i koja se ne može sama braniti.
Politički spin kojim tzv. udruga „Vir bez podjela“ (HSP,HNS, HSU, HSP AS) predvođena sa dr. sc. Markom Vučetićem nastoji diskreditirati rad Općine i njezinih firmi u ovom kontekstu postaje humorističan. Tzv. Udruga koja je cijelo vrijeme tvrdila da je Općinski sustav preopterećen te da je potrebno rezati radnu snagu navodeći pritom da je „sustav leglo nepotizma i neradnika, te da je potrebno otpustiti 70% radne snage“ nastoji te iste djelatnike, koji su u svojem radnom razdoblju u „Vir održavanju“ više puta bili disciplinski sankcionirani za neizvršavanje radnih obaveza, nagovarati da lažima diskreditiraju taj isti sustav! A govoriti o nepotizmu u mjestu sa 3000 stanovnika gdje su praktički svi u bližem ili daljnjem srodstvu je komično, jer i sami bivši djelatnici su zasigurno u bližem ili daljnjem srodstvu, ne samo sa načelnikom, nego sa većinom Općinskog vijeća odnosno sustava.

Članovi tzv. Udruge „Vir bez podjela“ (HSP, HNS, HSU, HSP AS) te pripadajući vijećnici bi prvenstveno trebali sebe dovesti u red. Naime, trebali bi konačno shvatiti da onaj sustav koji im je 90-ih godina omogućavao konzumaciju Općinskih sredstava i koji je njihovim privatnim firmama dodjeljivao poslove bez natječaja danas više ne prolazi. Govoriti o poslovanju i načinu vođenja bilo kakvog organiziranog sustava je apsurdno kad niste sposobni voditi vlastitu firmu/obrt a da pritom ne kršite zakon. Tako primjerice predsjednik HSP AS ogranka Vir, Frane Vučetić koji je vodio navedenu konferenciju duguje državi preko 130 000 kuna neisplaćenih doprinosa te poreznih obaveza prema Općini Vir( provjeriti Poreza lista srama) te ima firmu koja za većinu poslova ne izdaje račune. Pametnome dosta.

Dr.sc. Marko Vučetić, predvodnik okupljenih u tzv. Udruzi „Vir bez podjela“ (HSP,HNS, HSU, HSP AS) je vijećnik u Općini Vir iako ne živi na Viru već u Zadru. Konzumira nezakonit mandat u Općinskom vijeću, za što su podnesene i kaznene prijave, kontinuirano ističe neke „nezakonite radnje Općinske uprave“ a sam je kroz vijećnički mandat protupravno stekao i time oštetio Općinski proračun za 28.889,94 kune te u nepoznatom iznosu proračun Grada Zadra za neplaćen prirez poreza na dohodak i utaja porez na kuću za odmor.

Igor Vučetić također vijećnik navedene udruge, isto ne živi na Viru te je istom analogijom oštetio proračun Općine Vir u iznosu od 40.056,61 kn te proračun Grada Zadra za više djela. Ujedno, Igor Vučetić kontinuirano dovodi u pitanje vođenje Općine Vir i njezinih komunalnih poduzeća, a kao gospodarstvenik koji jako tesko izdaje račun, iskazao činjenicom da su mu apsolutno sve firme koje je kroz dugi niz godina otvarao završile u bankrotu i pod ovrhom.

Šime Buškulić, tajnik navedene udruge ima 10 milijuna kuna protupravnih potraživanja od Općine Vir, sa kojom ima više sudskih sporova time i direktni milijunski materijalan interes za promjenom sadasnje Općinske uprave.
Članovi tzv. Udruge „Vir bez podjela“ (HSP, HNS, HSU, HSP AS) moraju shvatiti da svoje poduzetničke podhvate neće realizirati kroz javna i proračunska sredstva Općine Vir. Moraju shvatiti da onaj neorganizirani državni sustav koji im je kroz 90-te godine to omogućivao u 2015. godini više ne postoji. Nikakve laži i manipulacije kojom se koristi tzv. Udruga „Vir bez podjela“ neće vratiti Vir u 90-te godine. Nikakve prijetnje kriminalaca i kriminalne grupacije koje otvoreno koketiraju sa Udrugom i njihovim čelnicima te im čine političku logistiku, neće moći svoje poslove voditi na Viru niti će to ova Općinska uprava ikad dopustiti.

Gospodo, NO PASARAN.Related Articles

Komentari

  1. 359847 180042Hi. Cool post. Theres an issue with your internet site in firefox, and you might want to check this The browser will be the market chief and a good section of folks will pass more than your fantastic writing because of this dilemma. 978089

  2. 162974 970576Thanks for taking the time to discuss this subject. I truly appreciate it. Ill stick a link of this entry in my weblog. 202785

  3. 121839 494303Hey extremely nice blog!! Man .. Beautiful .. Remarkable .. I will bookmark your website and take the feeds alsoIm satisfied to seek out numerous useful information here inside the post, we require develop much more techniques on this regard, thanks for sharing. 285

  4. 489112 65722It is actually a cool and valuable piece of data. Im glad which you shared this useful data with us. Please maintain us informed like this. Thanks for sharing. 799293

  5. 371775 985016Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I feel which you could do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is great blog. A terrific read. Ill surely be back. 373030

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close