IzdvojenoZadar

Vukoša: Vrijeđa nas činjenica da je 13 000 žena, od toga 600 trudnica bez osnovne ginekološke skrbi

ODGOVOR NA PRIOPĆENJE GRADSKIH VJEĆNICA HDZ-a i NJIHOVIH KOALICIJSKIH PARTNERA

 

Poštovane gradske vijećnice HDZ-a i koalicijskih partnera,

kažete da su se vaše procjene vezano za prosvjed „ Pošto žensko zdravlje?“ pokazale ispravnim no vaše procjene su uvijek iste jer nikada niti jedan prosvjed za ljudska i ženska prava u našem gradu niste podržale.

Da ste kojim slučajem bile na prosvjedu, a niste, svjedočile biste iskustvima žena Zadra i Zadarske županije kojima je oduzeto pravo na primarnu ginekološku zaštitu.

Onaj koji, kako kažete,  desetljećima skrbi o zdravlju žena, danas je gradonačelnik grada u kojem je 13 000 žena od kojih 600 trudnica ostalo bez osnovne ginekološke skrbi.

U takvoj situaciji gradonačelnik se nije udostojio ( ili nije imao vremena ) niti jednom riječju barem osvrnuti na situaciju u kojoj  se našlo 13 000 žena od kojih 600 trudnica, a kamoli pokušao iznaći rješenje.

Očekivale smo od gradonačelnika koji nije pravnik, ekonomisti ili inženjer nego ginekolog, svijest o značenju osnovne ginekološke skrbi. 

Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi aktualni gradonačelnik Zadra na prosvjedu „ Pošto žensko zdravlje?“ barem podržao svoje kolege i kolegice, ginekologe i ginekologinje koji rade u nemogućim uvjetima jer se od svakog od njih traži da  skrbe o 9000 pacijentica umjesto 4200 kako je propisano zakonom. 

Čitamo kao ste svjesne trenutnog stanja nedostupnosti osnovne ginekološke skrbi, ali ne vidimo koji je vaš doprinos rješavanju ovog problema, budući ste na pozicijama sa kojih to možete/morate riješiti. Stranke kojim pripadate raspolažu svim mehanizmima i polugama vlasti, od Grada, Županije do vlade u kojoj je ministar zdravstva  dr. Kujundžić sa više afera nego što Zadar ima ginekologa. 

Zašto ste šutnjom i nečinjenjem dopustile da se dogodi situacija ( a nije se dogodila preko noći ) u kojoj je 13 000 žena od čega 600 trudnica ostalo bez osnovne ginekološke zaštite ? A sutra će vam usta biti puna demografske obnove. 

Mogle ste barem pokušati biti dio rješenja. Ili možda niste?

Nas ne vrijeđa transparent sa vaginom. Vrijeđa nas činjenica da je 13 000 žena, od toga 600 trudnica bez osnovne ginekološke skrbi.

I dopustite nam da mislimo da je borba za ljudska i ženska prava stvar svih građana i građanki našega grada, političara i političarki , gradskih vijećnika i vijećnica pa i gradonačelnika. 

 

                                        Danijela Vukoša, predsjednica Foruma žena SDP-a Zadar

 Related Articles

Komentari

  1. POTREBNA JE HITNA KREDITA?
    Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Kontaktirajte nas sada s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila BOZANATOPALOVIC1@GMAIL.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close