ZadarZadne-Izdvojeno

Zadar napokon dobio klub mladih

Novoosnovani klub mladih KLOOZ, kojeg je kao projekt udruge Cinaz odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih, predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije. Kako je rečeno klub je javni prostor namijenjen organiziranju slobodnog vremena mladih u Zadru u kojem će se provoditi različite aktivnosti svakim danom od ponedjeljka do petka u popodnevnim satima. Klub se nalazi u prostorijama Udruge Cinaz, u Providurovoj palači.

Morana Rogić, tajnica udruge Cinaz i voditeljica kluba mladih Klooz predstavila je projekt te je napomenula kako su željeli da „tragovi mladih vode do njih”.

– Klub će biti javni prostor namijenjen organiziranju slobodnog vremena mladih i provodit će razne aktivnosti svakodnevno. Imat ćemo angažirane volontere te osposobljene stručne voditelje radionica. Aktivnosti pokrivaju šest područja interesa mladih, a ono što nudimo mladima su novinarska radionica, radionica kritičkog mišljenja, filmska, fotografska, medijske i umjetničke radionice te radionice profesionalne orijentacije, a održat će se i glumačke radionice koje će trajati tri dana. Osim toga mladima ćemo ponuditi svakodnevni besplatan pristup internetu, čitaonicu, usluge individualnog savjeta i info točku koja će prezentirati različite materijale i brošure iz svih područja interesa mladih, kazala je Rogić.

Prva započinje filmska radionica, već ovu srijedu, a broj polaznika je ograničen te su sva mjesta popunjena. Rogić je apelirala na mlade da se za radionice koje predstoje jave što prije, jer prostor je malen te je broj ograničen.
Zlatko Miliša kazao je kako je njihov Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti (CINAZ) prepoznat preko monografije „Zašto Zadru treba prostor za mlade” te da u svibnju slave 10 godina, a tada će i detaljno prezentirati ono što su do sad napravili poput projekta „10 dana bez ekrana” i monografijom „Crna strana ekrana”, ali i stvaranje mlade filmske grupe Lumiere media.

Mladi redatelj Erik Lončar vodit će filmsku radionicu, a kako je rekao ona je namjenjena polaznicima koji će i bez sredstava napraviti dobar film. Bruno Ćurko, doktor znanosti poznat po projektu „Mala filozofija” vodit će radionicu o kritičkom mišljenju koja za cilj ima poticanje razvoja kritičkog mišljenja i komunikacijskih sposobnosti kod mladih. Mladi fotograf Angelo Virag iz Lumiere media vodit će fotografsku radionicu pod nazivom „Uhvati snove”, a fotografije polaznika bit će prikazane na izložbi u povodu 10 godina Udruge Cinaz. Nenad Vertovšek vodit će novinarsku radionicu na kojoj će mlade učiti o novinarstvu kao profesiji te ih naučiti da spoznaju i ovladaju novinarskim tehnikama. Valentina Grbić, profesorica engleskog jezika i pedagogije vodit će medijsku radionicu na kojoj će mlade naučiti kritički analizirati medijske sadržaje.
<

Related Articles

Komentari

 1. Pingback: Google
 2. Pingback: Visa
 3. Pingback: masturbators
 4. Pingback: Denver Electrician
 5. Pingback: Puppies for sale
 6. Pingback: Credit Sweep scam
 7. Pingback: find a builder
 8. Pingback: dinh cu canada
 9. Pingback: Google
 10. Pingback: sweetiehouse
 11. Pingback: iPhone
 12. Pingback: muppets mana mana
 13. Pingback: greengo
 14. Pingback: Gerüstbau
 15. Pingback: tablet klor
 16. Pingback: havuz market
 17. Pingback: mobilya markalarý
 18. Pingback: sweetiehouse.vn
 19. Pingback: Beretta 686
 20. Pingback: Pc hilfe rüti
 21. Pingback: Glock 28
 22. Pingback: hardcore sex
 23. Pingback: Dank Vapes
 24. Pingback: şişme mont
 25. Pingback: karın germe
 26. Pingback: Change DMT
 27. Pingback: Postgraduate kenya
 28. Pingback: THC Vape Oil
 29. Pingback: brazzers
 30. Pingback: film
 31. Pingback: Antique bracelet
 32. Pingback: contextual
 33. Pingback: app free download
 34. Pingback: bitcoin price
 35. Pingback: pubg hileleri
 36. Pingback: CRUISE
 37. Pingback: buy btc

Leave a Reply

Back to top button
Close
Close