IzdvojenoZadar

VIDEO – Vučetić o Kalmetinim novim molbama da uklonimo video na kojemu pjeva Titovoj štafeti mladosti: “Ako se ne može susresti s vlastitom prošlošću, onda ga sram suočava s time da je ostao uvijek isti”

Božidar Kalmeta drugi put za redom u nešto više od mjesec dana tražio je preko posrednika da video snimku na kojoj 1983. godine, kao zreli 25-godišnjak pjeva Titovoj štafeti mladosti na zadarskom Forumu maknemo s YouTube-a. Redakcija portaa ZADAR News pomno je razmotrila njegov zahtjev. Zaključili smo kako ne postoji apsolutno nikakav razlog da snimku uklonimo, pogotov iz razloga što na snimci ne vidi ništa sporno.

Iako smo i prvi put Kalmetinom posredniku (uglednom članu GO HDZ-a u Zadru, op.a)objasnili kako snimku nećemo uklonit, on je u proteklim danima opet inzistirao da se snimka izbriše s YouTube-a. Kako smo doznali od agilnog HDZ-ovca, Kalmeti smeta to što se prilikom pretrage njegovog imena i prezimena na Googleu i YouTubeu među prvima prikazuje snimka na kojoj pjeva Titovoj štafeti mladosti.

Ne smeta mu to što, recimo, nakon pretrage njegovog imena i prezimena tražilica nudi članke o njegovoj višedesetljetnoj umješanosti u korupciju i kriminal, ali mu smeta što je pjevao pjesme Josipu Brozu Titu u čast.
Javnost valja podsjetiti i kako je Kalmeta i danas, sve dok ne postoji pravomoćna presuda, USKOK-ov optuženik za teška kaznena djela, od kojih je ono “najdomoljubnije” – izvlačenje novca i krađa proračunskog novca.

Ali, eto, Kalmeti, za kojega se na pojedinim portalima brišu čitavi članci, čak i video prilozi (što nikad neće doživjeti od ZADAR Newsa, op.a) smeta snimka na kojoj sam, bez da mu je netko uperio pištolj u glavu, vrlo živahno, na ekavici pjevan Titovoj štafeti mladosti.

‘Kalmeta je bio redovan na probama i pjevao je sa srcem za Tita’

Od Kalmetinih nekadašnjih kolega iz zbora Peta Zoranić doznali smo i podatak kako je nekadašnji ministar i gradonačelnik Zadra a danas predsjednik ŽO HDZ-a, bio redovit na probama svog zbora.

– Nema govora o tome da ga je netko tjerao da pjeva u zboru. Mislim da niti jednu probu, posebno prije ovog događaja iz 1983. nije propustio, čak je jednog momka koji je trebao pjevati na njegovom mjestu uspio izgurati u drugi plan tako što je sa svojim zalaganjem nagrađen da pjeva neke od bitnijih dionica toga dana. Kalmeta je u to vrijeme bio ponosni pjevač zbora Petar Zoranić i to će vam, ako će biti iskreni, reći svi koji su u to vrijeme s njim pjevali. Mogu slobodno reći da je u to vrijeme sa srcem pjevao pjesme u čast Tita – kazao nam je nekadašnji Kalmetin drug iz zbora Petar Zoranić.

Marko Vučetić / Foto: Facebook

Marko Vučetić: “Ako se netko ne može susresti s vlastitom prošlošću, i biti sretan što je napustio vlastite greške, onda ga sram suočava s time da je ostao uvijek isti” 

Bivši saborski zastupnik i sveučilišni profesor koji je više puta u posljednje vrijeme “pecnuo” Božidara Kalmetu zbog nekih drugih stvari, za ZADAR News je, na svoj način, prokomentirao aktualno Kalmetino traženje da se snimka na kojoj pjeva Titovoj štafet mladosti – ukloni s YouTube kanala ZADAR News-a.

– Čovjek se ne srami onoga što je bio, a više nije. On se srami onoga zbog onoga što je treba napustiti, a nije napustio. Proces evolucije zahvaća i naše individualne živote, ona nam omogućava da budemo savršeniji, odnosno da prestanemo biti ono što smo bili. Evolucija nas oslobađa od toga da sami sebe proganjamo ili samoproganjanja. Ako se netko ne može susresti s vlastitom prošlošću, i biti sretan što je napustio vlastite greške, onda ga sram suočava s time da je ostao uvijek isti, izvan dohvata evolucije – potpuno nepromijenjen. To je pakao vječitog samoproganjanja – kazao je za ZADAR News Vučetić.

Ponavljamo, još jednom, snimku, ma koliko se god bilo tko “za svog šefa” trudio, nećemo ukloniti.





Related Articles

Back to top button