IzdvojenoZadar

Anđelo Žilić: Ostajem u klubu vijećnika dr. Ivice Žuvele, ja želim mijenjati stvari, a Nenad Klarić je odabrao drugi put

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Anđelo Žilić, član Županijske skupštine, Domovinskog pokreta i kluba vijećnika Nezavisne liste dr. Ivica Žuvela oglasio se priopćenjem povodom izbacivanjem Nenada Klarića iz istog kluba. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Priopćenje za medije

Slijedom nedavnih različitih događanja na političkoj sceni Zadarske županije, točnije previranja u županijskoj skupštini u kojoj sam i osobno vijećnik koji predstavlja Domovinski pokret, osjećam se odgovornim iznijeti i svoje stajalište s obzirom da sam nekoliko puta prozvan. Činjenica je ta da je Nenad Klarić napustio Domovinski pokret te prešao u HSP Ante Starčević što je njegova slobodna odluka koja nije uvjetovana od strane vodstva stranke Domovinskog pokreta. Obzirom da je ovo prvi politički angažman gospodina Nenada Klarića i mene koji smo ušli u politiku sa jednim od ciljeva da donesemo određene promjene i pokažemo stanovnicima naše županije kako postoji i drugačiji put od onog na kojeg često ljudi nisu naviknuli u današnje vrijeme a to je put poštenja i put časti koji neće biti samo dočaran riječima nego i djelima, njegova odluka je bila svojevrsno iznenađenje i za mene. Gospodin Klarić je izabrao drugačiji politički put na kojem će pokušati mijenjati stvari i želim mu puno uspjeha i mudrosti u njegovom daljnjem političkom radu.

S obzirom da sam trenutno jedini vijećnik Domovinskog pokreta u skupštini zadarske županije moram napomenuti da ću ostati odan svojim stavovima gdje javni interes stavljam ispred osobnog te da ću pokušati vratiti opravdanje svih onih birača koji su svoj glas dali za Domovinski pokret koji se svojim vizijama i programom postavio kao štit svim političkim elitama kojima nije u interesu hrvatski narod nego pozicije, moć i utjecaj pojedinaca.

Nastavljam unutar skupštine i dalje djelovati kroz klub Nezavisnih vijećnika na čelu sa dr. Ivicom Žuvelom kao jedan od pokazatelja da se može politički surađivati bez ikakvih uvjetovanja i pogodovanja. Jasno mi je da u ovoj poziciji u kojoj se trenutno nalazim neću moći mijenjati neke stvari ali ću se truditi biti korektiv ovakvom političkom društvu iznoseći konstruktivne kritike i ideje.

O kakvom je političkom društvu i praksi riječ u našoj županiji dovoljno je da se osvrnemo svi skupa na nedavne zahtjeve koji su upućeni HDZ-u gdje se od njih zahtjeva prepuštanje kontrole nad tri upravna vijeća između kojih su i Županijske ceste na račun 5000 dobivenih glasova. Postavljam pitanje svim tim elitnim političarima i trgovcima utjecajem bez obzira bili na lijevoj ili desnoj strani političkog spektra, jesu li svi ostali stanovnici Zadarske županije koji jesu ili nisu sudjelovali na lokalnim izborima manje bitni u odnosu na povlaštene i hoće li se cestovna infrastruktura u Zadarskoj županiji graditi i popravljati po istim pravilima ili će jedna Škabrnja, Jasenice i ostala mala mjesta u zadarskom zaleđu ostati zakinuta zbog te političke trgovine?

Angelo Žilić
Vijećnik županijske skupštine na listi Domovinskog pokreta”, napisao je Žilić.


Related Articles

Leave a Reply

Back to top button