IzdvojenoZadarZADAR Sport

Damir Knežević podnosi ostavku

NE ŽELI BITI UTEG

Damir Knežević, predsjednik HNK Zadar objavio je priopćenje kojega prenosimo u cjelosti.

“Poštovani,

putem sredstava javnog priopćavanja Vas obavještavam da sam sazvao izvanrednu Skupštinu na kojoj ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika HNK Zadar. Izvanredna Skupština je sazvana za 26.11.2021 godine na kojoj će se ići u izbor novog predsjednika putem javnog poziva.

U ogledalu svega što se događa Košarkaškom klubu Zadar ne želim doći u situaciju da postanem svojevrstan uteg Klubu i da se na taj način zaustave razvojni procesi u kojima se nalazi HNK Zadar kao nositelj kvalitete. Tijekom mandata u kojem sam obnašao dužnost predsjednika na ključno mjesto sam postavio transparentnost i zakonitost rada HNK Zadar. Na Gradskom vijeću po prvi put u povijesti nogometa u Gradu Zadru su dostavljena finacijska izviješća i strateške smjernice razvoja kluba.

Dovođenje Krešimira Gojuna za voditelja Škole nogometa, jednog od najboljih stručnjaka na području rada s mlađim uzrastima, bio je jasan signal u kojem smjeru želimo da ide naš Klub. S ponosom mogu reći da su nam djeca među najboljima u dalmatinskoj ligi u kojoj se natječu i očekujemo da će se u perspektivi nakon zatvaranja faze tranzicije boriti za plasman u 1. HNL, gdje nam je realno i mjesto. U seniorskoj ekipi smo prošle sezone napravili iskorak plasmanom u 3. HNL jug, te nam malo nedostaje da se priključimo gornjem domu tablice koja nas vodi u viši rang natjecanja, ali za Klub je puno važnije da se razmišlja dugoročno i da se gradi platforma prema kojoj će se u seniorsku ekipu generirati kvaliteta iz Škole nogometa. Postojao je interes za ulazak strateškog partnera u Klub tj. kupnju kluba, no nismo ga htjeli prihvatiti bez financijskih garancija, što je jasan pokazatelj da budućnost Kluba vidimo isključivo na zdravim temeljima s razvojnom perspektivom. Uprava kluba znala je pronaći partnere i sponzore te odgovoriti na izazovnu situaciju u kojoj smo se našli kad od Grada Zadra na rebalansu proračuna nismo tražili 1.000 000,00 kuna, a koje je klub uvijek dobivao za normalno funkcioniranje. Klub je pokrenuo i projekt “Zadarska dica” kojemu je za cilj pomagati i biti društveno odgovoran prema zajednici u kojoj egzistiramo. U planu su nove akcije slične onoj u kojoj smo udruzi “Cukrići” donirali značajna financijska sredstva.

Prije dvije godine počeli smo graditi Klub na ponos njegovih građana i lokalne zajednice, postignuta je stabilnost i transparentnost, idemo u dobrom smjeru i navedeno neće zaustaviti moj odlazak s funkcije predsjednika uprave. Koristim prigodu da se zahvalim svim svojim suradnicima, trenerima i igračima, članovima i navijačima, gradskim dužnosnicima i dobronamjernim medijima. U niti jednom trenutku nisam stavio ništa i nikoga ispred interesa Kluba, a greške kojih je bilo su produkt rada i bez loše namjere koja bi oštetila Klub ili Grad. Ljudima u Klubu ću u predstojećem prijelaznom razdoblju i perspektivi ostati na raspolaganju radi održavanja funkcioniranja Kluba i stabilnosti poslovanja. Zadarsku javnost molim za strpljenje da se novom predsjedniku omogući mir i podrška kako bi se postojeći procesi unaprijedili i pokrenuli novi projekti nužni za razvoj, održivost i rezultatski iskorak.

Damir Knežević, predsjednik HNK Zadar”, stoji u objavi. 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button