Besplatno se pretplati na YouTube kanal ZADAR News Video

IzdvojenoZadar

IMAMO DOKUMENT – Paleka je za koncert Rite Ore potrošio 52.000 kuna na Facebook oglašavanje


Bezobrazni direktor Turističke zajednice Grada Zadra koji je novinaru ovog portala poklopio kada je od njega zatražio podatke o financiranju koncerta Rite Ore radio je prekovremeno ovog vikenda. Dokaz tome su e-mailovi, odnosno odgovori na neke od naših upita koje smo dobili u petak navečer iza 20 sati, ali i u popodnevnim satima subote.

Međutim, Paleka je u svojim odgovorima ZADAR Newsu odgovarao samo na pitanja na koja on želi odgovoriti i koja njemu odgovaraju, a na pitanja o konkretnom i detaljnijem trošenju proračunskog novca na besmislene reklame povodom koncerta Rite Ore nije ponudio.

Uložili 52 tisuće kuna u Facebook kampanju, lajkalo im objave svega nekoliko desetina ljudi

Ipak, kako je redakcija portala ZADAR News imala točne podatke o trošenju novca na Facebook kampanju, Paleka nije imao izbora nego nam potvrditi kako je u Facebook kampanju uloženo nevjerojatnih 52 tisuće kuna.


“Poštovani,


Zahvaljujemo na Vašem upitu. U sklopu zajedničke suradnje vezano za koncert Rita Ora, ŠC Višnjik je zadužen za prodaju ulaznica kao i suradnju s medijima glede nagradnih igara i dijeljena ulaznica. Putem Facebook kampanje za promociju destinacije Zadar u sklopu koncerta Rita Ora, TZ grada Zadra uložila je 52 000.00 kn”, stoji u e-mailu poslanom našem portalu. U potpisu je direktor TZGZ, Mario Paleka.

Paleka izbjegava odgovoriti koliko je točno novca uložio u kampanju

Unatoč tome što je Paleka u prvom e-mailu uspio izbjeći skoro sve odgovore na naša pitanja, u drugom e-mailu je ponudio konkretnije odgovore, no opet, točnih podataka o dosadašnjem broju prodanih ulaznica nema. Nema ni podataka, unatoč tome što smo ih više puta tražili o tome kod koga su iz TZGZ naručili reklame i koliko su ih platili (web, radio postaje, televizije, novine, jumbo plakati, sponzorirani članci, i svi ostali oblici oglašavanja). Nema ni podataka o ukupnom broju podijeljenih ulaznica unatoč tome što ih pojedini mediji na dnevnoj razini podijele i preko 20. O svemu tome Paleka šuti.

U opticaju je 9 tisuća ulaznica, prodano je manje od jedne trećine, ostalo je podijeljeno. I još se dijeli

Međutim, podaci s kojima raspolaže redakcija našeg portala, govore o svega 3211 prodanih ulaznica do subote u 21 sat, unatoč agresivnoj Facebook i svakoj ostaloj kampanji TZGZ-a. U broj od 3211 uračunate su i podijeljene ulaznice, pa je tako službeno prodano manje od 3 tisuće ulaznica.

Paleka je ljut, traži krticu koja je ZADAR Newsu dostavila točne podatke

Naš izvor iz TZGZ kazao nam je danas kako je Paleka “poludio” nakon što je ZADAR News prošlog tjedna objavio podatak kako će se radi jako loše prodaje ulaznica morati zadužiti ŠC Višnjik i TZGZ.

– Nisu mu dobro sjele vaše objave pa je razgovarao s gradonačelnikom. Uglavnom, brzo nakon vaše prve objave nazivani su brojni djelatnici TZGZ koje se pitalo jesu li vašem portalu davali podatke koje ste objavili. Nastao je opći nered. Mislim da su se kasnije našli gradonačelnik i Paleka. Što je dalje bilo ne znam – kazao nam je izvor iz TZGZ-a.

Unatoč daljnjem inzistiranju, Paleka nam se obratio još jednim e-mailom kazavši kako će se za promociju “destinacije Zadar u sklopu koncerta Rita Ora, TZ grada Zadra uložit će ukupno 90.000 kn”.

“Poštovani,

Ponavljamo, kako je u sklopu zajedničke suradnje vezano za koncert Rita Ora ŠC Višnjik zadužen za prodaju ulaznica, kao i za suradnju s medijima glede nagradnih igara i dijeljenja ulaznica.

Karlović će objaviti podatke o broju prodanih ulaznica

Za promociju destinacije Zadar u sklopu koncerta Rita Ora, TZ grada Zadra uložit će ukupno 90.000 kn”, napisao je Paleka.

Iako smo, opet, u više navrata opet pokušali doći do dodatnih odgovora od strane Marija Paleke i Denisa Karlovića, Paleka nam se nije javljao, dok nas je Karlović izvijestio kako će svi podaci o prodanim ulaznicama biti objavljeni nakon koncerta.

Hoće li popularna zvijezda albanskih korijena nastupiti pred punom ili praznom dvoranom doznat ćemo već za nekoliko dana.Related Articles


Back to top button