IzdvojenoZadar

Mate Lukić: “Rubeša, Enio i Akcija mladih naši su novi koalicijski partneri”

KOALICIJA SE PROŠIRILA

Vijest kako je Ante Rubeše iz Akcije mladih izabran za predsjednika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar u javnosti je dočekana uglavnom s podsmijehom, a čovjek koji za sebe voli kazati kako “nema dana radnog staža zbog toga što se nigdje ne može zaposliti jer mu ti ne dopušta HDZ” postao je ključna osoba najdražeg nam kluba. No, način na koji je Rubeša postao šef NO-a zanimljiviji je od onoga što će novopečeni koalicijski partner HDZ-a raditi u NO-u.

Za one koji nisu upućeni, valja podsjetiti kako je Rubeša postao predsjednik NO-a. Dogodilo se to tako što su vijećnici Akcije mladih koji su u Gradsko vijeće ušli na SDP-ovoj listi glasali za HDZ-ov proračun. Konkretnije, Rubeša i bivši SDP-ovac digli su ruku za proračun koji je predložio Branko Dukić, dok je treća vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić ostala suzdržana.

Gradski vijećnik HSP-a i ključni koalicijski partner HDZ-a Mate Lukić u razgovoru za ZADAR News danas je rekao kako je Akcija mladih postala dio HDZ-ove koalicije. Objasnio je i kako HSP nije mogao dobiti mjesto u NO-u KK Zadar jer je isto očito bilo sačuvano za Antu Rubešu. Ta izjava implicira da je Rubeša i prije izbora imao tajni dogovor s HDZ-om.

– Rubeša je mjesto u Nadzornom odboru Košarkaškog kluba Zadar dobio na temelju političko koalicijske sile. On se našao u političkoj situaciji kad su njegove ruke bile presudne i zato je dobio sve što je tražio – govori nam Lukić.

Dodatno Lukić pojašnjava kako je danas Rubešin politički šef Branko Dukić i kako Rubeša radi za HDZ.

– Šef zadarske Akcije mladih, gospodin Ante Rubeša postao je predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar kojemu je na čelu gradonačelnik Zadra, a Gradom upravlja HDZ. U prijevodu, Rubeša radi za HDZ jer ga gradonačelnik Branko Dukić, koji mu je šef, može smijeniti u svakom trenu.

Rubešu i Akciju mladih, kaže, smatra svojim koalicijskim partnerima. Evo i kako to objašnjava.

– Iako nismo izašli zajedno na izbore, Rubešu i Akciju mladih i Enija Meštrovića i sve njegove vijećnike smatram našim koalicijskim partnerima zato što sudjeluju s nama u kreiranju izvršne vlasti na lokalnoj razini i kao što vidite, sudjeluju i u predstavničkim tijelima kao što je Nadzorni odbor. Osobno sam prije prošlih izbora tražio jedno mjesto u Nadzornom odboru Košarkaškog kluba Zadar, ali mi to HDZ nije dao. Kao što vidite, to je mjesto očito bilo čuvano za naše nove koalicijske partnere iz Akcije mladih, odnosno gospodina Antu Rubešu. Tu je, kao što vidimo i Enio Meštrović. Dakle, mi smo vlast u Gradu Zadru – za kraj će Lukić.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button