112IzdvojenoZadar

Škara nakon što je DORH odbacio Kerovu prijavu protiv nje: “Od ministra Fuchsa očekujem jedinu ispravnu reakciju”

IVICA KERO LAŽNO JE PRIJAVIO PROFESORE

Nakon što smo jučer objavili informaciju kako je Državno odvjetništvo u potpunosti kao neosnovane odbacilo kaznene prijave koje je protiv progonjene profesorice Zrinke Škare i profesora Jakova Vulina podigao vršitelj dužnosti ravnatelja Srednje škole Biograd na Moru Ivica Kero koristeći školski novac (koji mu je odobri Školski odbor škole), postalo je i više nego očito kako upitno inteligentni, lažljivi i manipulativni Kero više ne može biti ravnatelj spomenute ustanove. Ipak, o Kerovoj konačnoj sudbini u konačnici će krajem ovoga mjeseca odlučiti ministar Radovan Fuchs.

Upravo sve gore navedeno bio je povod za razgovor s profesoricom Škarom, kojoj je načinjena ogromna nepravda. Ona danas, baš kao i prvog dana govori kako Kero više ne može biti ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru.

Prema odluci Državnog odvjetništva, Ivica Kero lažno vas je prijavio, što očekujete nakon ovakve odluke?

– Očekujem od ministra Fuchsa jednu jedinu ispravnu reakciju a to je da se vodi zakonima i zaštiti interes učenika škole kao i javni interes – govori nam Škara i napominje kako je novac za progon nje, kolegice joj Anđele Vulin i Jakova Vulina odobrio Školski odbor.

– Sad je već očito da je Školski odbor na čelu s Ninom Majicom kao predsjednikom Ivici Keru odobrio novac za lažno kazneno prijavljivanje mene i kolege kako bi nam se osvetio zbog debelog dosjea koji ima na prosvjetnoj inspekciji. Takva potrošnja javnog novca nije ni zakonita ni normalna. Napominjem kako istog odvjetnika kojeg koristi škola koristi i Ivica Kero i privatno u sporu s nama što svakako budi sumnju u prebijanje troškova školskim novcem. Sve što radi pošlo mu je za rukom jer ga Školski odbor nekritički podržava u svemu. U tom odboru sjedi i jedna bivša državna odvjetnica.

Što u cijeloj priči radi Zadarska županija, osnivač Srednje škole Biograd na Moru?

– Županija kao osnivač i kao nadležna za potrošnju samostalnih sredstava škole bila je na vrijeme o ovakvoj potrošnji obaviještena čak i od strane prosvjetne inspekcije, ali je Kero dobio zeleno svjetlo od Županije da troši novac za proganjanje prijavitelja dokazanih nepravilnosti u njegovom radu. Zanimljivo je da Kero po službenoj dužnosti, iako je to bio dužan učiniti, nikad nije prijavio krađu 21 knjige iz knjižnice ali je zato lažno prijavljivao prijavitelja nezakonitosti u njegovom radu i za to platio odvjetnika iako su prijave policiji i DORH-u besplatne – kazala je za kraj Zrinka Škara.

Ivan Knez zbog obiteljskih veza štiti Ivicu Kera, zlobnog ravnatelja o čijoj sudbini ovih dana odlučuje Radovan Fuchs

Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru

Iznuđeni dokument ‘podrške ravnatelju’ djelo je gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza

Podsjetimo, profesorice Zrinke Škare i pedagoginja Anđela Vulin dobile su nezakonite otkaze zato što su ravnatelja Kera prijavile zbog dokazanog manipuliranja s humanitarnom akcijom u kojoj dijete oboljelo od raka na mozgu i članovi njegove obitelji nisu dobili prikupljeni novac zbog Kerovog nesavjesnog ponašanja i nemara.
Organizator teške manipulacije protiv profesorica je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru
U međuvremenu, nakon nezakonitog otkaza profesoricama pojavila se i tobožnja podrška ravnatelju Ivici Keru koju je, prema riječima tadašnjeg načelnika Tkona, Gorana Mušćeta, inscenirao i načelnicima Tkona, Svetog Filipa i Jakova i Pakoštana doslovce podmetnuo gradonačelnik Biograda na Moru, Ivan Knez koji je rodbinski povezan sa suprugom Ivice Kera.

Načelnici su tada za ZADAR News ispričali kako su potpis podrške Keru dali jer su mislili da potpisuju dokument kojim se daje potpora razvitku škole, a nikako progonu profesorica. Sva trojica kazala su kako danas, s vremenskim odmakom i nakon svega što je izašlo u javnost isti dokument ne bi potpisali. 

Načelnici Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova: Ako profesorice Škara i Vulin budu vraćene na posao, Kera treba smijeniti

Božidar Longin i Ivan Knez moljakali su nas preko posrednika da prestanemo pisati o ovoj temi

Za istaknuti je i podatak kako je upravo s gore navedenim i iznuđenim dokumentom na jednoj od sjednica Županijske skupštine mahao i župan zadarski, Božidar Longin tvrdeći kako je u školi sve u redu. Inače, Longin je u odličnim i prijateljskim odnosima sa svojim stranačkim kolegom Ivanom Knezom. Kada je cijela priča oko progonjenih profesorica završila u javnosti temeljem ekskluzivnog otkrića ZADAR Newsa, upravo su Longin i Knez preko nekoliko zadarskih javnih osoba i poduzetnika na više načina pokušali spriječiti nastavak priče o ogromnom problemu u Srednjoj školi Biograd na Moru.

Naravno, to im nije pošlo za rukom.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button