IzdvojenoZadar

VIDEO – Jure Zubčić: HDZ-ovci Joso Nekić i Stipica Radoš izgubili su kredibilitet da više ikad glume žrtve

POGLEDAJTE EMISIJU

Gost sinoćnjeg Aktualnog portala ZADAR News bio je predsjednik kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Jure Zubčić. Sa Zubčićem smo tako pretresli brojne teme, od otkrivanja afere IBAN sve do zadnjeg pitanja – misli li se kandidirati za predsjednika županijske organizacije zadarskog SDP-a.

Nemoralno je to što je radio ravnatelj Stipica Radoš

Zubčić je u uvodnom dijelu emisije opisao kako je došao do podataka ključnih za razotkrivanje afere IBAN, kao i pravni hodogram kojega se držao. Prvo je cijeli slučaj prijavio policiji, da bi u konačnici i sam ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma priznao kako su na njegov osobni račun sjedali novci ljudi, uglavnom stranaca, koji su karantenu i samoizolaciju provodili u Domu. Zubčić je takav Radošev čin nazvao nemoralnim.

O odgovornosti dožupana Šime Vickovića

U nastavku razgovora Zubčić se dotakao teme odgovornosti dožupana Šime Vickovića čiju će odgovornost, odnosno objašnjenje, kazao je, tražiti na izvanrednoj skupštini koju je uspio ‘izboriti’ s Davorom Čerkućem s nezavisne liste Ivica Žuvela i potpredsjednikom Županijske skupštine. Spomenu je Zubčić i nelogičnu tvrdnju župana Božidara Longina koji je kazao kako oni (Županije, op.a.) u Domskom odboru nemaju većinu u Domskom odboru za smijeniti ravnatelja Stipicu Radoša. Tu Zubčić poentira i govori kako je nejasno kako su onda imali većinu za imenovanje Radoša ravnateljem.

‘Joso Nekić i Stipica Radoš izgubili su kredibilitet da više ikad glume žrtve’

– Javne institucije i građani ovog grada i županije trpe zato što se HDZ-ovci ponašaju kao da su te ustanove njihove, odnosno privatne prćije, moram tako reći jer nema drugog izraza, a kad se nekog uhvati na djelu, onda to koriste za svoje unutarstranačke borbe, a onda su jedine žrtve građanke i građani. Joso Nekić i Stipica Radoš izgubili su sav kredibilitet da više ikad više glume žrtve – kazao je pred kraj intervjua Zubčić.

Zubčić preuzima županijski SDP?

Za kraj, na konkretno pitanje hoće li se kandidirati za novog predsjednika SDP-a Zadarske županije, Zubčić je kazao kako o tome razmišlja, ali konačnu odluku nije donio.

Cijelu emisiju možete pogledati ispod ovog teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button