IzdvojenoZadar

VIDEO – Mate Lukić bez osude prema Hitleru i NDH, kaže i da se ZAVNOH ne spominje u Ustavu Republike Hrvatske

Gostujući jučer u emisiji “U Fokusu Live” uživo na ZADAR Newsu, koordinator županijskog odbora zadarskog HSP-a i gradski vijećnik, Mate Lukić ustvrdio je više puta kako se ZAVNOH (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske) ne spominje u Ustavu Republike Hrvatske, što je netočno.

Iako su Lukića voditelj emisije Hrvoje Bajlo i drugi gost, Jure Zubčić (SDP) više puta upozoravali kako ne govori istinui kako se u preambuli Ustava itekako nalazi podatak o zasjedanju ZAVNOH-a i kako u tom isto  Ustavu piše da je Republika Hrvatska stvorena nasuprot tzv. Nezavisne države Hrvatske, Lukić se nije dao i inzistirao je na tumačenju Ustava na samo njemu poznat način. 

Bez osude prema Hitleru i NDH

U 47. minuti videa koji je dostupan ispod ovog teksta počela je rasprava o NDH u kojoj je Lukić, na čuđenje Zubčića, ali i pristunog voditelja tvrdio kako je NDH stara težnja Hrvata. Nešto kasnije Lukić je otišao toliko daleko da je odbio osuditi NDH kao Hitlerovog partnera. Revizionistički stavovi koje je Lukić artikulirao u duelu s Lukićem traju do 59. minute intervjua. 

Idu na izbore u Zadru s HDZ-om

Lukić je u intervjuu kazao i kako na lokalne izbore HSP-ovci idu s HDZ-om, međutim, na upit s kim je iz HDZ-a pregovarao kao povjerenik županijskog ogranka, gledatelji nisu dobili odgovor. 

Kako bi u potpunosti razumijeli na koji način je Lukić izjednačio (doslovno) fašizam i antifašizam, preporučamo gledanje priloženog videa. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button