IzdvojenoZadar

Za nekoliko dana stiže nagla promjena vremena, u suncu ćete moći uživajti još kratko

U Hrvatskoj je u nedjelju pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu poslijepodne uz promjenjivu naoblaku, najavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Duž obale ujutro burin, danju jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, potkraj dana u okretanju na južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva, piše Tportal.

U noći i prijepodne na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti u ponedjeljak se očekuje naoblačenje s kišom i pljuskovima, kojih će poslijepodne biti i na istoku, objavio je DHMZ. Ponegdje pljuskovi mogu biti i jače izraženi.

U Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom suho. Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na moru između 20 i 25. Najviša dnevna od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu od 27 do 32 °C.

Sljedeći tjedan očekuje nas promjenjivo i nestabilno sa sunčanim razdobljima, povremenom kišom te osjetno svježije. Kiša će biti učestalija u Dalmaciji, još u utorak i u Slavoniji, a novo naoblačenje izgledno je sa sjevera u četvrtak. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u četvrtak jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima te jugozapadni vjetar osobito na jugu, a u četvrtak i jugo.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button