IzdvojenoZadar

Ravnatelj škole u Biogradu najavio mi je tužbu jer sam oktrio kako je na ulicu potjerao profesorice koje nisu napravile ništa protuzakonito

NA SUD IDEM BEZ ODVJETNIKA

Prema informacijama koje sam dobio danas od bliskih drugova ravnatelja Srednje škole Biograd na moru Ivice Kera, gospodin je u pripremi jedne ili više tužbi protiv mene kao novinara i glavnog urednika portala ZADAR News, kao i protiv nakladnika portala. I to samo zato što smo kao legalno registrirani medij u Republici Hrvatskoj otkrili veliku (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) aferu iz koje je i više nego razvidno da je on, bivši vjeroučitelj i ravnatelj škole podijelio čak četiri otkaza profesoricama i računovotkinji jer su se neke od njih, posebice Zrinka Škara i Anđela Vulin, zamislite, drznule prijaviti njegove nezakonitosti prosvjetnoj inspekciji, školskom odboru i nadležnim institucijama pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Hoće li tužbu financirati školskim ili privatnim novcem?

Zanima me samo hoće li tužbu ili tužbe Kero opet financirati školskim novcem, kao što je to već jednom učinio i tako protuzakonito na vlastite hirove spiskao školskih 9 tisuća kuna ili će svojim novcem krenuti u tužbu ili tužbe protiv mene kao novinara i ZADAR Newsa.

Zanima me, onako ljudski što Kero misli postići s tužbama? Do danas nam nije uputio niti jedan jedini demanti kojim bi demantirao nešto od objavljenoga, a mi smo ga zvali u emisiju u kojoj je on odbio gostovati. Nedavno smo i školi poslali upit, ali iz škole nema odgovora. Pitam se i što bi to Kero mogao demantirati kada je sve što smo objavili faktografski dokazivo i dokumentirano. Kad još dublje analiziram Kerove motive i što bi to on tužbama htio dokazati, ne nalazim racionalan odgovor.

Profesoricama je dao otkaze samo zato jer su ga prijavile i dokazale da je radio protuzakonito

Ali, za one koji su pratili priču od samog početka, činjenica je da je mnogo toga u ovoj aferi nelogično i neracionalno, počevši od samog ravnatelja koji dijeli otkaze kako mu se prohtije unatoč tome što po zakonu to ne smije raditi. On time, očito, kupuje vrijeme i mir, međutim, vrijeme prolazi i maca će kad – tad doći na vratanca, a profesorice će u sudskom postupku sigurno biti vraćene na svoja radna mjesta. Samo je pitanje vremena. I što onda? Hoće li onda Kero morati otići s funkcije ravnatelja jer je zlouporabio svoju funkciju? S obzirom u kakvom uređenju, županiji i gradovima živimo, šanse da se tipovima poput Kera iza kojega stoji tek omanji dio klera i HDZ-a išta dogodi, realno, male su. Ali bi svakako bilo dobro da odgovara za sve propuste za koje je odgovoran.
Dakle, ako Kero doista pokrene tužbu protiv ZADAR Newsa kao portala i mene kao autora svih tekstova o aferi u Srednjoj školi Biograd na moru, vjerojatno će se provesti isto kao Zdravko Livaković, bivši državni tajnik u resoru Božidara Kalmete i pravomoćno optuženi uskočki optuženik. Mene je, naime, Livaković optužio, kasnije i tužio da sam napisao nešto što nisam napisao. Na kraju je, kao i na početku Livaković popušio. Spor.

Što će Kero pokušati dokazati na sudu potpuno je u ovom trenutku nejasno. Ako je mislio pokretanjem postupaka mene kao novinara ušutkati i ako je mislio da ću zbog tužbe ili više njih odustati od pisanja o aferi u Srednjoj školi Biograd na moru, onda se dobro preračunao, a oni koje je poslao da me mole da odustanem od pisanja o aferi jako krivo su ga savjetovali.

Kero bi na sudu mogao popušiti, kao i Livaković

Druže Kero, vjerujte mi da ni ja neću ostati prekriženih ruku i dajem ti riječ. Kao i u slučaju kad me tužio Livaković, na sudu ću se i protiv tebe i tvojih optužbi braniti sam. Meni za likove poput vas i Livakovića ne treba odvjetnik, a vi ćete, vjerojatno, opet, jer tako očito jedino i znate, zloupotrijebiti naš nakaradni sustav koji vam to dopušta i tužbe ćete opet financirati školskim novcem. Ili nećete? Možda se poslužite novcem kojega dobijate za iznajmljivanje školske dvorane? Legalno ili ilegalno? Ne znam, ostaje na vama da odlučite na koji način ćete to odraditi. U svakom slučaju, ja sam spreman i nemam apsolutno nikakvog straha ući u pravni okršaj s vama.
Definitivno će bit će zanimljivo vidjeti što će o cijeloj priči na sudu reći jedan od mojih, a vjerujem i vaših svjedoka, nadređeni vam drug iz dana kada ste zajedno pohađali sjemenište, županijski uhljeb Ivan Šimunić.

On će na sudu morati pokazati veliki broj dokumenata koje posljednje dvije godine i vi i on skrivate od javnosti, a koje upućuju na vaš zajednički nemar, javašluk i zlouporabu svih onih ovlasti koje imate i koje iskorištavate kako biste se osvećivali onima koji su dokazali da, primjerice, više od tri godine, čak ni do današnjeg dana niste isplatili novac obitelji dječaka oboljelog od tumora na mozgu za kojega je cijela škola skupljala novac. Jeste li taj novac potrošili na odvjetničke usluge i tako s nekim možda podijelili taj novac koji ne pripada ni vama, ni školi, već teško bolesnom dječaku? Puno je pitanja na koja ćete morati dati odgovore. Vidjet ćemo što o svemu misli i zadarski župan Božidar Longin, on je ipak nadređen pročelniku Šimuniću koji vas cijelo vrijeme štiti i drži pod svojim skutama. Sve u svemu, očito je, jer vi tako želite da nas čeka zanimljiva i uzbudljiva pravosudna jesen, zima, proljeće, vjerojatno i ljeto. Jer, složit ćete se, proces će potrajati s obzirom na veliki broj svjedoka koji će se morati pojaviti na sudu i odgovarati na neugodna pitanja jer ste vi i vaš pajdo Šimunić loši i osvetoljubivi ljudi. Nažalost, očito je kako ništa dobro niste naučili u tom sjemeništu ni vi ni Šimunić.

Ako do suđenja dođe, među svjedocima će se naći pročelnik Ivan Šimunić, župan Božidar Longin i mnogi drugi

P.S. Sjećam se da mi je više tužbi najavio svojedobno i izvjesni Franko Pavić, vlasnik bloga Antena Zadar koji je imao odnose s maloljetnim dječacima (više o tome ovdje), ali do tužbe nikad nije došlo, jer je Pavića odlično savjetovao njegov odvjetnik Milan Petričić. On mu je jednom prilikom rekao: “Odustani od te tužbe, to ti nikako nema smisla, pogotovo jer dokazi koje je Bajlo objavio su dokazi iz spisa koje ima i policija i Državno odvjetništvo”. Pavić je tada shvatio da u procesu ne može pobijediti, već da se može samo osramotiti pa se povukao.

Ne odustaj, Kero. Vidimo se na sudu 🙂

P.P.S. Osobno bih baš volio da se zbog svega što sam objavio o vama susretnemo na sudu jer je to očito jedini način da javnosti i vi i Šimunić date na uvid dokumente koji dokazuju da ste zreli za crveni karton i da škola napokon dobije ravnatelja koji će biti uključiv, a ne isključiv. Ravnatelja koji će spajati, a ne dijeliti i raditi klanove na one koji su za njega ili za protjerane profesorice.

S poštovanjem,

Hrvoje Bajlo.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Prvo gostovanje Zrinke i Anđele u Aktualnom: 

Gostovanje sindikalista Željka Stipiča:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button