ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Ferdo Milin: To je sazrijevanje, skidam kapu svojim igračima

Nije mu bilo lako nakon utakmice u Koprivnici, njegov pogled na konferenciji za novinare govorio je više od riječi. A kada je progovorio, teško su se razabirale riječi, glas je ostao na travnjaku koprivničkog stadiona. Zadar je imao sve, trebalo je izdržati još 30-ak sekundi i momčad sa Stanova proslavila bi ulazak u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Međutim, igra se do posljednjeg sučeva zvižduka, a to je dobro znao Bubnjić koji je “farmaceutima” u posljednjim trenucima donio prolaz.

– Skidam kapu svojim igračima, ponosan sam na njih i na sve ono što su pružili u Koprivnici – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg.

Srce na terenu

– Dali su sve od sebe i nije floskula kada kažem da su ostavili srce na terenu. Na kraju se pokazalo da to nije bilo dovoljno, ali sekunde su nas dijelile od uspjeha. Mojim igračima mora biti jasno da je to proces sazrijevanja i da tako jednostavno mora biti. Glava jednostavno nije slušala u tim posljednjim trenucima što i ne čudi kada znamo da će dvoboj u Puli biti peti u 15 dana.

Utakmicu u Koprivnici Milin je podijelio u nekoliko “epizoda”.

– Primili smo rani zgoditak i to nas je poprilično poremetilo. Taj loši ulazak u utakmicu kriv je da do 25. minute nismo uspostavili ravnotežu na travnjaku. Nakon toga počeli smo igrati i bili ravnopravan suparnik Belupu. U drugi dio smo ušli na najbolji mogući način, Mršić je već u 47. minuti fantastično pogodio za izjednačenje i moram priznati da sam u tim trenucima vjerovao da ćemo ući u polufinale Kupa.

Međutim, sve je krenulo nizbrdo u 77. minuti.

– Odlično smo stajali na terenu, a onda nam se dogodio gaf i primili smo zgoditak. Automatski je nakon tog gola došlo do poremećaja u našim linijama i nismo više onako dobro držali raspored. Domaćinima je taj gol dao dodatni impuls i krenuli su na sve ili ništa. Nedostajalo nam je 30 sekundi, da smo uspjeli izbiti tu loptu prije asistencije za Bubnjića, danas bismo bili u polufinalu. Teško se pomiriti s tim da smo bili tako blizu, a nismo uspjeli.

To se sigurno mota i po glavama igrača. Mislite li da će ih ovo ispadanje u Kupu možda psihički “dotući” uoči gostovanja u Puli?

Hrabro u Puli

– Siguran sam da neće i da ne smije. Teško im je palo ovo ispadanje u Koprivnici, znali su dobro kakva je ovo šansa i za njih i za klub da se izdigne. Međutim, to je sport, to je nogomet. Iz ovakvih situacija moramo izlaziti jači, spremniji da sljedeći put ne dopustimo ovakav ishod. Njihove odlične prezentacije u posljednje tri utakmice zalog su za bolju budućnost. Siguran sam da će svaki pojedinac koji istrči u Puli biti kao lav i da će dati maksimum svojih mogućnosti. Nema predaje, treba dignuti glavu i ići dalje.

Iz Istre 1961 najavljuju kako im je utakmica sa Zadrom dvoboj polusezone.

– Kako njima, tako i nama. Ova utakmica ima veliku važnost za obje momčadi. Njima je cilj pobjeći na 9 bodova, a nama smanjiti njihovu prednost. Vidjet ćemo na kraju tko će uspjeti u svom naumu.

Zadrov strateg zna da će utakmica na Drosini biti itekako teška.

– Za razliku od nas Istra nije igrala dvije utakmice Kupa u dva tjedna i tu su u prednosti. Bit će to teška utakmica, ali siguran sam da će moja momčad dati sve od sebe za povoljan rezultat. Uopće ne sumnjam da će svaki moj igrač biti spreman za muški “fajt” ida ćemo se sportski “potući” s Puljanima. Ovo je veliki uspjeh koji smo ostvarili u Kupu, pa tko je to očekivao od nas. Međutim, Kup ostavljamo iza sebe, znamo da nam j prvenstvo primarno. Iz dana u dan smo sve bolji i dat ćemo sve od sebe da u posljednje dvije utakmice jesenskog dijela prvenstva osvojimo što više bodova – kazao je na kraju razgovora Milin.





Related Articles

Back to top button