IzdvojenoZadar

Kalmeta potpisao koaliciju s Lukićem koji brani Hitlera i negira Ustav Republike Hrvatske

Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora i Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zadar potpisali su danas koalicijske sporazume s HNS-om, Reformistima, ali i Hrvatskom strankom prava čiji je županijski povjerenik Mate Lukić u nedavnom gostovanju u emisiji “U Fokusu Live” na ZADAR Newsu opravdavao Hitlera, njegovu koaliciju u kojoj je bila kvislinška i po ničemu “Nezavisna”, još manje država, a najmanje Hrvatska.

Da stvar bude gora, HSP-ovac Lukić negirao je i Ustav Republike Hrvatske kazavši kako se u njegovoj preambuli ne nalazi riječ ZAVNOH, odnosno negirao je činjenicu kako u Ustavu Republike Hrvatske jasno piše da je Republika Hrvatska nastala nasuprot Nezavisnoj državni Hrvatskoj.

Bez osude prema Hitleru i NDH

U 47. minuti videa koji je dostupan ispod ovog teksta počela je rasprava o NDH u kojoj je Lukić, na čuđenje SDP-ovca Jure Zubčića, ali i pristunog voditelja tvrdio kako je NDH stara težnja Hrvata. Nešto kasnije Lukić je otišao toliko daleko da je odbio osuditi NDH kao Hitlerovog partnera. Revizionistički stavovi koje je Lukić artikulirao u duelu s Lukićem traju do 59. minute intervjua. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button