IzdvojenoZADAR Sport

KK Zadar na rebalansu neće dobiti 3 milijuna kuna i to krivnjom jedino i isključivo nerazumnih HDZ-ovaca

Dan nakon što je ZADAR News objavio članak u kojemu HDZ-ovci na istaknutim funkcijama komentiraju kako su oni i njihov, kako ga imaju potrebe stalno zvati, ‘šef’ za to da se što je moguće prije organiziraju novi izbori za Gradsko vijeće, a pritom ti isti HDZ-ovci ne nude model po kojemu bi se isprovocirali novi izbori za GV, a ne za gradonačelnika, Branko Dukić odlučio je napraviti još jedan ‘samoubilački’ potez.

Bez predstavnika Grada Zadra u novom Nadzornom odboru

Nadzorni odbor na čelu s poprilično nerazumnim pročelnikom za financije Grada Zadra raspušten je, a u novi su imenovani predstavnici trgovačkih društava koje s manjim sredstvima financiraju proračun kluba. Da stvar po Dukića bude gora i za mnoge razočaravajuća, u novi Nadzorni odbor nije imenovan nitko iz Grada Zadra, što bi u prijevodu značilo da nitko iz Grada Zadra neće nadzirati na koji način se troši klupski novac.

KK Zadar na rebalansu neće dobiti 3 milijuna kuna, sumnjiva je i predstečajna nagodba koju je vodio Boris Skroče

Osim što cijela garda nesposobnog Nadzornog odbora odlazi, nije ponuđeno rješenje kako i na koji način se klub misli financirati u budućnosti. Ako uzmemo u obzir jasne i nedvosmislene stavove Nezavisne liste Enija Meštrovića i koalicije Srcem za Zadar, jasno je kako klub neće dobiti ni lipe iz proračuna sve dok javnosti ne pokažu sve ugovore s igračima, kao i dokumente iz predstečajne nagodbe u kojoj je navodno bilo kriminalnih radnji i zlouporaba položaja i ovlasti. Sve to događalo se u mandatu Borisa Skroče koji je direktor kluba bio od 2013. do 2017. godine.

Nerazumno potpisivanje novih igrača i zastrašivanje “navijačima” i članovima mladeži HDZ-a

S druge pak strane, one HDZ-ove, nova većina u Gradskom vijeću nailazi na zid, tišinu, nerazumijevanje i ne odgovaranje na ključna pitanja. Hoće li se i kad javno vidjeti ugovori i klupske transakcije. A da razumijevanja nema ni kod direktora kluba na odlasku, Željka Žilavca najbolje dokazuje i činjenica kako isti u ime kluba i dalje potpisuje nove igrače, obećavajući im tako nove novce za koje zna da neće dobiti na rebalansu gradskog proračuna. A kako nema naznaka da HDZ i KK Zadar krenu putem transparentnosti i da ispoštuju ono što se traži od njih, u posljednjih nekoliko dana u javnost HDZ-ovci puštaju informacije kako bi ispred gradske vijećnice dok se bude održavala sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se trebalo odlučivati o tome hoće li Gradsko vijeće klubu u bunar bez dna baciti novih 3 milijuna kuna pojaviti izvjesni članovi mladeži HDZ-a prerušeni u navijače kluba. Navodno se danima radi na mobilizaciji mladih HDZ-ovaca koji bi se, eto, ‘spontano’ trebali na dan odluke okupiti na Narodnom trgu.

HDZ ni milimetra ne odstupa od svojih stavova – ništa od transparentnosti

Ukoliko do toga očajnog poteza HDZ-a i dođe, vjerujemo da se vijećnici neće prepasti jer su vremena zastrašivanja odavno iza nas. Također, vjerujemo kako će svi vijećnici u Gradskom vijeću postupati racionalno i po vlastitom nahođenju. Stavovi većine NL Enija Meštrovića i koalicije Srcem za Zadar i više su nego jasno iskomunicirani. S druge pak strane, stavovi HDZ-a poprilično su tvrdi i nerazumni i nije za vjerovati kako će do sjednice na kojoj će se odlučivati o tome hoće li KK Zadar dobiti novih 3 milijuna išta promijeniti. Njihov stav je, da ga tako plastično objasnimo otprilike ovakav: “Dajte nam na dug od 18 milijuna kuna još tri milijuna kuna, a mi vam nećemo reći na što smo potrošili te novce. I dogodine ćete nam dati još par milijuna kuna, ali vam ni tada nećemo reći na što smo potrošili i te milijune. Pametnom dosta.

Ako nešto krene po zlu, odgovoran će biti jedino i isključivo HDZ

Također, ako klub i upadne u kakve veće financijske dubioze nakon što ne dobiju 3 milijuna kuna, za to zasigurno neće biti kriv nitko iz NL Enija Meštrovića i koalicije Srcem za Zadar. Za to će biti kriv isključivo zadarski HDZ koji godinama uništava i pljačka klub koji je mnogima svetinja





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button