IzdvojenoZadar

Malta o slučaju Vrsaljko: “HDZ-u ovo nije strano, postoji sumnja u pogodovanje i korištenje političkog utjecaja”

Gradski vijećnik u prošlom mandatu i kandidat za zamjenika gradonačelnika Zadra, MOST-ovac Mladen Malta komentirao je za ZADAR News činjenicu da je jedan od dvojice osobnih vozača Božidara Kalmete, Dario Vrsaljko u sumnjivim i mutnim poslovima koji se odnose na neplaćanje struje i vode za kafić na Višnjiku.

Kao što smo već pisali, djelatnici Nasada optužili su Vrsaljka da prima plaću, a na posao ne dolazi.

Razotkrio se Kalmetin vozač Vrsaljko, preuzeo je tvrtku koja upravlja kafićem na Višnjiku, ali je i dalje zaposlenik Nasada – kako je to moguće?

Dogovoren je paušalni iznos od 1.000,00 kuna koji Vrsaljkova tvrtka Fokus d.o.o. plaća Višnjiku za potrebe struje i vode. Odvojenog brojila nema pa ostaje sumnja da građani Zadra plaćaju razliku koja je zasigurno veća na kraju mjeseca.

– To je dogovoreni odnos zakupodavca i zakupnika, ali svakako da paušalni iznosi za potrošnju električne energije i vode od 1.000,00 kuna mjesečno nije pravo rješenje jer jedna od dogovorenih strana može biti oštećena i baca određene sumnje. Sretnije i pravednije rješenje je da se ugrade zasebna brojila, što je slučaj kod svih gradskih poslovnih prostora.

Osim što je vozač Božidara Kalmete, radi se i o članu Gradskog odbora HDZ-a Zadar, zaposleniku gradske firme Nasadi i vijećniku u Županijskoj skupštini koji za to prima mjesečnu naknadu od 1.500,00 kuna.

– To sve što ste nabrojili zapravo na neki način daje mogućnost pogodovanja i korištenja političkog utjecaja što stranci kojoj Dario Vrsaljko pripada nije nimalo strano – kazao je za kraj Malta za ZADAR News.

Kalmetinom vozaču i megauhljebu Vrsaljku građani Zadra plaćaju i struju i vodu za kafić koji mu je namješten





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button