IzdvojenoZadar

Nevjerojatno: Livakovićev D&Z dao skuplju ponudu i svejedno dobio posao sa Sveučilištem u Zadru

Odlukom Sveučilišta u Zadru, D&Z i Investinženjering dobili su posao stalnog stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu na rekonstrukciji i sanaciji zgrade stare Tehničke škole, piše 057info.

Njihova je ponuda u iznosu od 444 tisuća kuna ispala za 163 tisuće kuna skuplja od konkurenta, također poznate zadarske tvrtke GIN Company, no u postupku pregleda Sveučilište je odbilo ponudu GIN-a kao nepravilnu i neprihvatljivu, navodeći kako nisu ispunili „kriterij za kvalitativni odabir u dijelu minimalnih uvjeta tehničke i stručne sposobnosti”. Sporna je bila njihova referenca za nadzor izgradnje višestambene zgrade na Meladi, koju je stručno povjerenstvo odbilo jer nije riječ o građevini koja služi javnoj namjeni. Također, u razlozima za odbijanje ponude naveli su kako ne sadrži propisani generirani e-ESPD odgovor ponuditelja i gospodarskih subjekata na čiju se sposobnost oslanja.

Ako ne bude žalbe, Sveučilište u Zadru ubrzo će potpisati ugovor sa zajednicom D&Z i Investinženjering s čijom su ponudom i dalje dobro prošli jer je jeftinija od procjene vrijednosti postavljene na 560.000 kuna. Ubrzo bi trebalo biti poznato kojeg će izvođača nadzirati jer je u tijeku postupak ocjene šest ponuda u rasponu od 28.5 do 37.8 milijuna kuna za dugoočekivanu obnovu zgrade stare Tehničke škole.

Novci za obnovu osigurani su kroz projekt “Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće”, čija je ukupna vrijednost 34 milijuna kuna, od čega se 26 milijuna kuna sufinancira sredstvima EU. Jednogodišnji radovi obuhvaćaju površinu od 1.960 m2 u centru Zadra oko koje je trenutno, zbog opasnosti za prolaznike, postavljena zaštitna ograda. Prema projektu tvrtke Sirius, predviđa se rušenje dograđenog ulaznog hola i izvedba novog hola. Na postojećem ulazu napravit će se vanjsko stubište, koji će biti replika srušenog. U suterenu građevine predviđeni su predavaonice i kabineti, dok će se u prizemlju, uz predavaonice nalaziti i sala za sastanke, uredi tajništva te profesora. Na prvom katu uredit će se još jedna sala za sastanke, uredi i laboratorij, dok je drugi kat predviđen za biblioteku i čitaonicu.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button