ZADAR Sport

S Jazina se s oduševljenjem pratio veslački dvoboj

Foto: vk-jadran.hr
Foto: vk-jadran.hr

Odlična atmosfera i zanimljive utrke obilježile su četvrto izdanje Jadranovog veslačkog dvoboja osmeraca u kojem su veslačice i veslači u veteranskoj i otvorenoj kategoriji odmjerili snage u Jazinama. Unatoč dosta snažnoj tramontani koja je zapuhala neposredno pred sam početak regate i zadavala dosta poteškoća veslačima, utrke su s time dobile dodatno na draži, s obzirom da se uz protivnika moralo boriti i s jakim vjetrom. No, sve utrke, njih četrnaest, uspješno su privedene kraju.

Nakon eliminacijskih utrka održana su finala po kategorijama pa je tako u kategoriji veterana C najbolja bila kombinirana posada Mladosti, Mornara, Zagreba i Nove ispred kombinacije zadarskog Jadrana i Vukovara. U borbi za treće mjesto u kategoriji C veslači Neretvanskog gusara bili su bolji od splitskog Mornara.

Kod veterana D, pobijedila je Mladost ispred riječkog Jadrana dok je treća bila kombinacija Istre i Croatie iz Zagreba. Četvrto mjesto osvojili su veslači kombinirane posade Trešnjevke, Mladosti i Jaruna.

U utrci najmlađih posada, u kategoriji veterana A i B nadmetali su se veslači slovenske Izole i zadarskog Jadrana, a bolji su još jednom bili jadranaši.

U kategoji mixeva, odnosno kombiniranih muško-ženskih posada nstupile su četiri posade, a najbolja je bila posada Mladosti 1 ispred kombinacije Mladosti 2 i Vukovara. Treće mjesto osvojila je kombinirana posada Mladosti 4, Jaruna i bečke Lie, a četvrto posada Mladosti 3.

Uz veteranske utrke, održano je i natjecanje u otvorenoj kategoriji u kojoj su održane dvije utrke. U prvoj su snage odmjerile dvije posade Jadrana, a bolja je bila ona mlađa u kojoj su veslali seniori i juniori dok je u drugoj utrci osmerac sastavljen o juniorskih veslača Jadrana bio bolji od mlađih juniora Jadrana.

U sklopu regate organizirano je i druženje veslača Jadrana koji su veslali u razdoblju od 1975. do 1979. Okupilo se oko 25 veslača koji su se prisjetili svojih veslačkih dana u ugodnom druženju, a čak su i na kraju regate iskoristili priliku i sjeli u osmerac nakon gotovo 40 godina.





Related Articles

Back to top button