IzdvojenoZadar

Ovo je Longinova tajna višemilijunska jahta s kojom pokušava impresionirati Zvonimira Frku Petešića kako bi iznudio treći mandat za župana

UŽIVALI U KRSTARENJU JADRANOM

Zadarski župan Božidar Longin, na čije brojne nepravilnosti u prijavi imovinske kartice primjedbe ima i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa uživa u luksuzu nezapamćenih razmjera koju jako teško može pokriti legalnim prihodima, doznaje redakcija ZADAR Newsa.

‘Ono što je oktrilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa samo je kap u moru stvarne imovine Božidara Longina’

Prema informacijama koje su dostupne redakciji portala ZADAR News, Longin se žalio na pokretanje postupka Povjerenstvu, a finalne odluke još uvijek nema.

Ono što je sigurno je to da Longin ima ogroman nesrazmjer imovine s realnim prihodima, a i ono što se nalazi u Imovinskoj kartici vrlo je daleko od onoga što Longin zapravo posjeduje.

Izvori ZADAR Newsa objašnjavaju kako je ovo na što ukazuje Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa samo kap u moru prave imovine vjerojatno najimućnijeg hrvatskog župana koji skriva svoju imovinu i istu upisuje na bliske suradnike, prijatelje i rodbinu.

– Longinova imovina u ogromnom je nesrazmjeru s njegovim realnim prihodina, to znaju svi koji se bave politikom, ali i biznisom – govori nam izvor dobro upućen u Longinove prihode i poslove.

Longin očajnički želi treći mandat: Zvonimira Frku Petešića vozao na milijunskoj jahti Menorquin koja nije prijavljena u Imovinskoj kartici

Iako je odradio pola svog drugog mandata, Longin se svim silama trudi osigurati i treći mandat, govori nam naš izvor.

– Bobi se ovo ljeto šepurio na višemilijunskoj jahti marke Menorquin krstareći s predstojnikom ureda Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Zvonimirom Frkom Petešićem po zadarskom arhipelagu i Kornatima kako bi ga impresionirao i kako bi mu Frka Petešić preko premijera osigurao toliko željeni treći mandat. On će učiniti sve da osigura taj treći mandat i da onda iz njega ode u mirovinu – govori nam izvor dobro upućen u zbivanja u zadarskom HDZ-u i oko njega.

Jahtu je Longin pospremio na sina kako bi prikrio realno vlasništvo i skupocjenu imovinu. Ovo mu nije prvi put

Kako bi provjerili pravo vlasništvo sporne jahte, posjetili smo servis ePlovilo kako bi u Upisniku plovila dobili podatke o formalnom vlasniku jahte. Službeno, vlasnik jahte na kojoj su danima krstarili čovjek od najvećeg povjerenja premijera Plenkovića, Zvonimir Frka Petešić i župan Longin, sin je Bižidara Longin, Matija Longin.

Izvor iz HDZ-a potvrdio nam je kako je Longin zbog problema s Imvinskom karticom neke stvari kupovao na svog sina.

– Baš kao što je i vlasnik tvrtke Magnolija d.o.o. formalno Matija Longin, svi znaju da je to Bobijeva tvrtka. Tako je i s ovom jahtom. Nema tu uopće spora o pravom i prikrivenom vlasništvu – govori nam izvor dobro upućen oko Longinovih mutnih radnji.

Odakle županu Longinu milijunska jahta i brojne nekretnine?

Na pitanje odakle županu Longinu višemilijunska jahta na kojoj uživa s najbližim suradnicima premijera Andreja Plenkovića i na koji način je došao do nje, kao i do brojnih drugih nekretnina, onih koji se nalaze na njegovo ime i onih koje nisu na njegovom imenu, pokušat ćemo se pozabavit ovih dana detaljnije.

Naime, izvor koji nam se javio i koji posjeduje obilatu dokumenataciju koja dokazuje ogroman nesrazmjer Longinove realih prihoda i stvarne imovine od one koja se donekle može opravdati, upozorio nas je kako Longin u posljednje vrijeme, zbog straha od unutarnjih i institucionalnih kontrola, istu kupuje na prijatelje i rodbinu.

Zvonimir Frka Petešić

Zvonimir Frka Petešić nije demantirao navode ZADAR Newsa

Iako smo do zaključka ovog članka pokušali doći do odgovora na gore na vedena pitanja, ni župan Longin ni Zvonimir Frka Petešić nisu se javljali na naše pozive.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button