ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar pobijedio Split i nastavio borbu za što bolju poziciju u doigravanju

zadar, 24.03.2013. - 26. kolo aba lige izmedju kk zadar i kk split -Prije mjesec i pol utakmica Zadra i Splita značila je “biti ili ne biti”glede opstanka u ABA ligi. Današnji okršaj imaju je mnogo manju “težinu”, ali ishod je na kraju bio isti. Zadar je slavio 79:76 i nastavio borbu za što bolju poziciju u doigravanju…

Zadar je dalmatinski derbi dočekao bez Travisa i Prostrana, dok su Splićani bili u svom već uobičajenom sastavu u Ligi za prvaka, samo sa Subotićem od iskusnih.

Splićani su utakmicu otvorili dobro, vodili 8:12 sredinom prve četvrtine, no drugi dio prvog perioda pripao je domaćinima. Zadar je preuzeo vodstvo i na prvi predah otišao s prednošću 20:16.

U drugoj četvrtini raspucao se Siriščević pa su se gosti i dalje držali u rezultatskom egalu. Trica Delaša za 34:29 donijela je najveću prednost Zadru, no na poluvrijeme se otišlo s minimanom predošću domaćih – 39:38.

Zadar drugo poluvrijeme otvara s brzih 5:0 i uskoro po prvi put odlazi na dvoznamenkastu prednost – 51:40. Nakon tehničke klupi Splita u 25. minuti nekoliko je minuta na semaforu stajalo 53:45, a četvrti i peti prekršaj Sobina, začinjen još i tehničkom prilikom izlaska s parketa vratili su Zadar iz napadačke krize i prednost odveli do 57:45.

Splićani su nove znakove života pokazali na otvaranju posljednje četvrtine spustivši zaostatak na samo 63:58. Zadar je uzvratio s 9:2 i obranio svoju prednost, pa iako je Subotić dovukao Žute do 77:73 u posljednjoj minuti utakmica je ipak okončana bez dramatične završnice. Zadar je slavio 79:76.

Ivanov je bio najefikasniji u momčadi Zadra s 13 poena, Nurkić je zabio 12, Kaštropil 10 poena uz osam skokova. Splićane je predvodio Subotić 19 poena, Siriščević je zabio 16, Ivan Bender osam, uz 10 skokova.

Ante Nazor, trener Zadra: “Jedino dobro u ovoj utakmici je pobjeda, a ostalo ne treba zaboraviti nego se ispričati pubici jer se ovako ne igra za Zadar jer nećemo daleko. Imamo problema s ulogom favorita i to moramo promijeniti ako želimo zaključiti sezonu na zadovoljavajući naičin. Split nam je napravio velike probleme s dva juniora u momčadi, ali na kraju čestitke i mojoj momčadi na četiri pobjede protiv Splita ove sezone.”

Mladen Erjavec, trener Splita: “Čestitam svojim igračima na sjajnoj borbi i požrtvovanju za svoj dres. Uz sve nedaće ozlijedio nam se i Kraljević u ranoj fazi utakmice, a opet smo u završnici svojom borbenošću došli u prigodu za okrenuti utakmicu na svoju stranu.”





Related Articles

Back to top button